Home / 2020 / Od danas nove epidemiološke mere

Od danas nove epidemiološke mere

Vlada usvojila najnovije preporuke Kriznog štaba prema kojima ugostiteljski i drugi uslužni objekti neće raditi od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova.

Danas su stupile na snagu nove mere koje je Vlada Srbije juče usvojila na preporuku Kriznog štaba u cilju zaštite stanovništva od kovida 19.

Restorani, kafići i barovi radiće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova, a rad će im biti zabranjen tokom vikenda. Od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova neće raditi ni kladionice, kockarnice, dečije igraonice, frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Prodavnice prehrambene robe, maloprodajni objekti, trgovinske radnje i trafike mogu da rade radnim danom i vikendom do 21 čas. Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje gorivaa) mogu da rade svakog dana bez ograničenja.

Od zabrane rada izuzete su i radnje za dostavu hrane, a tokom čitavog dana, kao i vikendom, mogu da rade i ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge.




 

Pijace će biti otvorene vikendom od 6 časova ujutru do 15 časova.
Još jedan izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo iisključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana,
saopšteno je.

Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda. Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, do 17 časova. Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge, a prisustvo korisnika usluga nije neophodno ili je ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara, staklorezačkih radnji, mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Nadležne inspekcije strogo će kontrolisati poštovanje ovih mera, koje stupaju na snagu danas, a važe do 15. decembra.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...