Home / Bezbednost / NOVA DRAMA NA PRUZI ZAJEČAR – NIŠ: Iskliznulo pet vagon-cisterni natovarenih kiselinom

NOVA DRAMA NA PRUZI ZAJEČAR – NIŠ: Iskliznulo pet vagon-cisterni natovarenih kiselinom

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig na pruzi Niš-Zaječar, noćas u 00.35 je došlo do iskliznuća pet vagon-cisterni tovarenih sa fosfornom kiselinom, ali bez većih posledica, saopštile su Infrastrukture železnica Srbije.

Nekoliko dana nakon što je saobraćaj posle prevrtanja cisterne sa amonijakom na pruzi Niš-Zaječar uspostavljen, ponovo je došlo do nezgode kada je između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, noćas, pola sata posle ponoći, iskliznulo pet vagon-cisterni u kojima se nalazi fosforna kiselina.

Cisterne, sa po jednom osovinom, se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, saopštile su „Infrastrukture Železnice Srbije“.

Reč je o cisternama koje su se nalazile u sredini teretnog voza broj 52792, prevoznika „Srbija Kargo“, koji je saobraćao iz Prahova za Šabac, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, komisija železnice izašla je na lice mesta i precizno će utvrditi uzrok vanrednog događaja.

– Uzrok ovog iskliznuća nije stanje železničke infrastrukture, koja je upravo na ovom mestu sanirana tokom 2018. godine – piše u saopštenju.

„Infrastruktura Železnice Srbije“ napominje da nijedna od cisterni nije prevrnuta već su samo delimično iskliznule iz koloseka. Navodi se i da cisterne nisu oštećene i da nema nikakvih curenja, kao i da nema ugrožavanja stanovništva i životne sredine.

Raščišćavanje pruge je počelo jutros u četiri časa, a očekuje se da će saobraćaj na ovom delu pruge ponovo biti uspostavljen u narednih 24 sata.
avatar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...