Home / Knjaževac / Najava Suzbijanje komaraca i krpelja u Knjaževcu

Najava Suzbijanje komaraca i krpelja u Knjaževcu

Od 21. avgusta na teritoriji opštine Knjaževac oobavljaće se suzbijanje komaraca i krpelja, obavestila je javnost opština Knjaževac.

Suzbijanje komaraca radiće se u dve faze. Prva je suzbijanje larvi, a druga suzbijanje odraslih formi. Suzbijanje larvi počeće odmah, a suzbijanje odraslih formi zavisiće od meteoroloških uslova.

Larvicidni tretman obaviće se na priobalju Svrljiškog Timoka (od Rgošta do ušća), Trgoviškog Timoka (od kamenoloma do ušća), u delu Belog Timoka (od ušća do železničkog mosta), na Banjici i prostoru oko bazena, na Jezavi.
Adulticidni tretman obaviće se na prostoru gradske deponije, na ušću, u drvoredima gradskih ulica i parkova (ulica Knjaza Miloša, Spomen park, gradski park, park ”88 stabala”, oko Doma kulture, na šetalištu kraj Svrljiškog Timoka, u ulici 22. decembra, na Jeviku, pored Kule, u Džervinovom naselju, na kupalištu Banjica, u okolini bazena.

Krpelji će se suzbijati na sledećim lokacijama: centralni gradski park, park ”88 stabala”, Spomen park, zelene površine na dečijim igralištima, zelene površine u dvorištima predškolskih ustanova, zelene površine u školama, na Baranici, na Jeviku, u okolini Zavoda za vaspitanje mladeži, oko Kule.

Tretiranje će se vršiti ekološkim preparatima, koji ne mogu ugroziti zdravlje čoveka, živitinja i živi svet.

U slučaju loših vremenskih uslova, tretman se pomera za sledeći pogodan dan.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...