Home / 2022 / Na Staroj planini održan skup predstavnika Košarkaške lige Srbije

Na Staroj planini održan skup predstavnika Košarkaške lige Srbije

KLS

KLS

 Minulog vikenda na krovu Srbije, u Hotelu “Stara planina”,održan je skup predstavnika Košarkaške lige Srbije, gde se razgovaralo o srpskoj košarci na svim nivoima – od trenerskog do sudijskog

Čelnici Košarkaške lige Srbije čvrsto su rešeni da naprave ogroman zaokret kada je u pitanju vođenje i organizacija domaćeg takmičenja.

Jedan od preduzetih koraka s tim ciljem je i dvodnevni seminar za predstavnike i trenere 19 ekipe učesnica, kojem su prisustvovati sva službena lica – sudije, delegati i kontrolori suđenja, i koji  se od 16. do 18. septembra održao na Staroj planini.

Tom prilikom održane su sednice Predsedništva i Skupštine Košarkaške lige Srbije, a od 21 ekipe, na planini su bili predstavnici 19 učesnika lige.

Domaćin ovog skupa je bio nekadašnji košarkaš Crvene Zvezde Goran Karadžić, sada direktor JP “Stara planina” – SP Resort.
„Izuzetno mi je zadovoljstvo da se posle mnogo godina organizuje ovakvo okupljanje. Slični skupovi održavani su u vreme legendarnog Aleksandra Šapera, ali dugo nismo bili u prilici da na jednom mestu okupimo sve učesnike domaćeg košarkaškog takmičenja. Želja je da gradimo čvršće međusobno poverenje među svim akterima, koje je jako važno kako bismo imali bolje takmičenje“, kaže Aleksandar Grujin, direktor Košarkaškge lige Srbije.

On je najavio da će tom prilikom biti obdržani Skupština i Predsedništvo, zatim usvojene Propozicije takmičenja, kao i sva neophodna prateća akta i potom dodao:

„U ime sudija, predavanja trenerima o novim FIBA pravilima održaće arbitar Vladimir Jevtović. Oni će zajedno analizirati i određene situacije iz prethodne sezone. Takođe, seminar će biti organizovan za sve sudije i delegate, kome će prisustvovati i predstavnik trenera KLS Strajin Nedović, koji je sa Zlatiborom prošle sezone osvojio prvo mesto. Pripremljeno je i predavanje na temu sprečavanja zloupotreba u klađenju i kako da se prepoznaju sumnjive nepravilnosti“.

Grujin je najavio i brojne novine za sezonu 2022/2023:

„Osnovna stvar je da smo posle dugo vremena obezbedili naslovnog sponzora takmičenja, sa kojim je potpisan četvorogodišnji ugovor. Takođe, napravili smo i iskorak kada je u pitanju prihod od prodaje TV prava. Uz sve to obezbeđena je i IRS (Instant riplej sistem) oprema koja će doprineti da se u određenim spornim situacijama donose prave odluke koje će podići i regulranost takmičenja“.

Prvi čovek domaćeg košarkaškog takmičenja posebno je apostrofirao finansijske benefite:

„Dovođenje sponzora omogućilo nam je da klubovima za 30 odsto umanjimo članarine za narednu sezonu. Takođe, uporedo smo uspeli i da povećamo primanja, odnosno takse za sva službena lica. Ne samo za sudije, delegate i kontrolore suđenja, već i za pomoćne sudije i statističare. Već sam napomenuo da smo obezbedili sredstva za uvođenje instant riplej sistema, kao i kompletnu opremu za sudije. To su samo prvi koraci i na tome se nećemo zaustaviti. Trudićemo se da za naše klubove stvaramo što je moguće bolje uslove. Ovo je samo početak i mislim da se nalazimo na dobrom putu“.

Grujin je posebno istakao značajnu podršku države prethodne dve godine koja je bila direktno upućena klubovima i omogućila finansijsku stabilnost i podizanje klubova po Srbiji.

„Dugoročna strategija je da nastavimo da poboljšavamo finansijske uslove za sve timove u Ligi. Takođe, želja nam je da KLS nastavi da bude mesto za razvoj naših mladih igrača. Prošle sezone je prosek godina čitave lige bio 22,7. Značajan broj reprezentativaca iz mlađih reprezentativnih kategorija je dobijao šansu u seniorskoj konkurenciji i to je dobar put za njihov razvoj“, zaključio je Grujin.—————–
“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je
dodelio sredstva.”
izvor https://kls.rs/https://www.alo.rs/https://sportklub.rs/Staraplaninainfo/knjazevacke vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...