Home / 2021 / Ministarstvo odbrane stipendira srednjoškolce – Prijavi se!

Ministarstvo odbrane stipendira srednjoškolce – Prijavi se!

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 24 učeničke stipendije za školsku 2021/2022. godinu. Učenicima treće i četvrte godine srednjih škola tehničkih, poljoprivredno-prehrambenih i medicinskih usmerenja nude se mesečne stipendije u iznosu od 20.000 dinara i 25.000 hiljada dinara kao i obezbeđeno radno mesto odmah po završetku školovanja.

Po završetku školovanja srednjoškolci će, u zavisnosti od obrazovnog profila i potreba službe, što je u tekstu Konkursa i navedeno, radni odnos zasnovati u svojstvu civilnih lica, odnosno vojnih službenika ili nameštenika, dok će neki imati priliku da, posle završene osnovne vojničke obuke, dobiju status podoficira.

Priliku za zvanje vojnog stipendiste imaće budući mašinski tehničari motornih vozila, građevinski tehničari, elektroenergetičari za mreže i postrojenja ili elektrotehničari energetike, elektrotehničari kao i mehatroničari za raketne sisteme.

 





Stipendije se nude i medicinskim profilima poput zubnih tehničara, stomatoloških sestara ili tehničara i farmaceutskih tehničara.

Sistemu odbrane potrebni su i kvalitetni obućari, bravari-zavarivači, dekorateri zidnih površina ili operateri osnovnih građevinskih radova, zidari-fasaderi, stolari ili operateri za izradu nameštaja, bravari i bravari-zavarivači. Stipendiju i sigurno radno mesto mogli bi da dobiju i budući mesari i poslastičari.

Budući da je konkurs za stipendije raspisan u skladu sa unapred definisanim potrebama, zainteresovani mladići i devojke znaće u kom mestu ih, po dobijanju diploma, očekuje zaposlenje.

Pored Beograda i Novog Sada tu su Niš, Sremska Mitrovica, Bačka Topola, Zuce, Jakovo i Nikinci – što je uz obrazovni profil u Konkursu i navedeno.

Stipendisti Ministarstva odbrane imaće obavezu da na svojim radnim mestima provedu najmanje dvostruki period stipendiranja, a pružiće im se prilika i da svoje karijere grade u skladu sa svojim željama, sklonostima i sposobnostima.

Pravo na učeničku stipendiju imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i stalno postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju. Roditelj ili staratelj učenika, takođe, mora imati prebivalište na teritoriji naše zemlje. Pored toga učenici moraju biti psihofizički zdravi i protiv njih se ne sme voditi krivični postupak, niti smeju biti osuđivani.

Rok za prijavljivanje na konkurs i podnošenje potrebnih dokumenata je do 30. septembra 2021. godine.
Obrazac prijave za konkurs može se preuzeti sa sajta Ministarstva odbrane na adresi: www.mod.gov.rs, u rubrici “Konkursi, oglasi, javne nabavke”.




izvor https://www.rtv.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...