Home / Knjaževac / Kurs za negovateljice u Knjaževcu

Kurs za negovateljice u Knjaževcu

U Regionalnom centru za stručno usavršavanje u periodu od 15. do 17. decembra biće organizovana obuka za za pružanje usluge pomoć u kući.

Osim žena koje su se u junu mesecu izjasnile da bi pohađale kurs za negovateljice, ovu obuku moći će da pohađa još 12 zainteresovanih žena, evidentiranih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili stručno osposobljenih u Centru za socijalni rad Knjaževac.



U januaru ove godine započela je realizacija projekta „Ekonomsko i socijalno osnaživanje žena u ruralnim područjima Jugoistočne Srbije“ koji zajednički realizuju Karitas Beogradske nadbiskupije i opštine Boljevac, Knjaževac, Aleksinac i Ražanj. Osnovni cilj projekta usmeren je na povećanje mogućnosti za zapošljavanje žena iz ruralnih oblasti u Jugoistočnoj Srbiji kako bi se doprinelo njihovoj ekonomskoj nezavisnosti, poboljšanju uslova života i većoj ravnopravnosti u društvu. Tokom juna i jula meseca realizovan je prvi krug obuka na temu opštih poslovnih veština, dok će tokom predstojećih meseci biti sprovedene stručne obuke u više oblasti predviđenih projektom.

Prva u nizu jeste akreditovana obuka za pružanje usluge pomoć u kući koju će realizovati Caritas Valjevo u periodu 15-17.12.2017. godine u prostorijama Regionalnog centra za stručno usavršavanje Knjaževac, ulica Jove Kursule 1 ( pored zgrade SUP-a) , sa početkom u 9.00h.

Obuku prati sertifikat koji im izdaje ministarstvo i zakonski je osnov za obavljanje posla negovateljice.

Telefoni za informacije i prijavu jsu 019 731 920 i 065 35 99 830.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...