Home / Knjaževac / Knjige za školske biblioteke – Donacija Zavoda za udžbenike opštini Knjaževac

Knjige za školske biblioteke – Donacija Zavoda za udžbenike opštini Knjaževac

 

 

Opština Knjaževac dobila je od Zavoda za udžebike na poklon preko pet stotina knjiga, koje je, u sradnji sa Narodnom bibliotekom ”Njegoš”, namenila školskim bibliotekama u osnovnim i srednjim školama kao i  crkvenoj biblioteci.

Preko pet stotina knjiga – od naučnih publikacija, preko lektire, pa do knjiga za decu, na adresu opštine Knjaževac stiglo je kao poklon Zavoda za udžbenike iz Beograda. U saradnji sa Narodnom bibliotekom ”Njegoš”, odlučeno je da najveći broj naslova dobiju biblioteke u osnovnim i srednjim školama.

Milan Đorđević, direktor Osnovne škole ”Dimitrije Todorović Kaplar” naglasio je da je ova donacija izuzetno vredna, kako za nastavike, tako i za učenike. ”Naš cilj je da deca zavole knjigu”, rekao je Đorđević.



”Uglavnom je reč o stručnim publikacijama, naučnim…Nastojali smo da osnovne i srednje škole dobiju ono što im je potrebno – lektiru. lektiru, dela svetske književnosti, enciklopedije, knjige za decu…”, rekla je Vladana Stojadinović, direktorka Biblioteke.

 

Deo doniranih knjiga otići će i u biblitoteku Crkvene opštine Knjaževac, koja je u fomiranju. Biće to teološka i istorijska literatura, te odabrana dela svetske književnosti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...