Home / Knjaževac / Knjaževac : Uručena priznanja učenicima (Foto & Video)

Knjaževac : Uručena priznanja učenicima (Foto & Video)


Opština Knjaževac danas je u Domu kulture organizovala svečanost za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. Pohvalnice, najviša opštinska priznanja, namenjena deci i mladima, a povodom 17. maja, Dana opštine, dobio je 261 učenik osnovnih i srednjih škola.
 
Majske svečanosti, posvećene Danu opštine, uvek su prilika da se istaknu najbolji učenici Knjaževca. Upravo njima bila je posvećena svečanost, organizovana u velikoj dvorani Doma kulture. Predsednik Skupštine opštine Miodrag Ivković najpre se osvrnuo na istoriju ovoga kraja.
”1833. godine, 17. maja, zbačena je turska okupacija i tadašnji Gurgusovac postao je ponovo slobodan i vraćen Srbiji. Od tog datuma Knjaževac stalno ide uzlaznom putanjom. Knjaz Miloš počeo je da sprovodi reforme, u Knjaževcu se otvaraja bolnica, prva škola, pošta…”
Kreiranje budućnosti zavisi od vas koji danas primate priznanja za svoj školski uspeh, poručio je Ivković.

”Od 1994. godine Knjaževac 17. maj proslavlja kao Dan opštine. Vaše znanje i znanje prethodnih generacija sigurno da su uticali na razvoj našeg grada i čitave opštine. Nadam se da ćete i vi dati svoj puni doprinos da naš Knjaževac bude još lepši i prosperitetniji”.
Pohvalnice za petice u knjižicama, rezultate postignute na takmičenjima od opštinskog do međunarodnog ranka primio je 261 učenik iz svih osnovnih i srednjih škola knjaževačke opštine.

[FAG id=52004]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...