Home / Bezbednost / Knjaževac : Upororenje AMSS

Knjaževac : Upororenje AMSS

Zbog snega koji neprestano pada i otežava saobraćaj, vozačima se savetuje da budu oprezni i da brzinu prilagode uslovima i stanju na putevima.

U višim predelima Bora, Negotina, Zaječara i Knjaževca vozače očekuju očišćeni putevi I i II prioriteta u punoj svojoj širini, ali sa snegom na kolovozu kojeg mestimično ima i do pet centimetara zbog čega je odvijanje saobraćaja usporeno.

Auto moto savez Srbije upozorava da se očekuje novi period hladnog vremena koji će u narednim danima doneti niske temperature i jake mrazeve.

Zbog snežnih nanosa i smetova danas se vrši čišćenje lokalnih puteva ka Svrljiskoj Topli, Božinovcu, Zubetincu, Vlaškom Polju, Miljkovcu, Skrobnici, Šuman Topli i Ćustici, saopštilo je JP za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Zbog leda na kolovozu vrši se posipanje soli na ulicama u gradu i na usponima na lokalnim putevima ka Crvenju i na pravcu Bulinovac – Vina – Slatina. Izvođac radova je JKP Standard sa podizvođačima. Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima na teritoriji opštine Knjaževac.

Putarima, pored vetra, snega i leda velike problem u čišćenju puteva stvaraju neodgovorni vozači koji na put pri ovakvom vremenu kreću bez zimskih guma, a koji su najčešće uzrok saobraćajnih nezgoda ili prekida u saobraćaju zbog preprečavanja.

Prohodnost puteva je dobra i preko planinskih prevoja u timočkoj i negotinskoj krajini.

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežan. Na ovom putu su mogući povremeni prekidi, dok je zbog visokih snežnih nanosa put Boljevac – Soko Banja preko Rtnja zatvoren.

Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe prohodni su ali je zbog vejavice i vetra vidljivost smanjena a saobraćaj otežan i usporen.





Vetar, sneg i led stvaraju poteškoće u saobraćaju pa se vozači savetuju da na put pri ovakvom vremenu ne kreću bez zimskih guma, savetuju u AMSS.

Na putevima u ovom području vozače očekuju zimski uslovi vožnje sa snegom na kolovozu, što u ugaženom ili raskvašenom stanju, zbog čega je saobraćaj i na ovim putevima usporen i otežan, sa mogućim kraćim prekidima ili zastojima koje ovakvo vreme donosi, a zbog kojeg ne preporučujemo kretanje u ovim područjima bez preke potrebe.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...