Home / 2021 / Knjaževac : Sutra raspisivanje Svetosavskog konkursa „Budućnost Knjaževca“

Knjaževac : Sutra raspisivanje Svetosavskog konkursa „Budućnost Knjaževca“

Održana je poslednja sednica Opštinskog veća u ovoj godini. Većnici su razmatrali konačne rang liste svih učenika i studenata sa teritorije naše Opštine koji će dobiti podršku kroz stipendije iz lokalnog budžeta.

„Čak 285 učenika i studenata biće stipendirani u 2022. godini. To je broj koji je veći od mnogo bogatijih gradova i mi smo se trudili da kroz našu odluku tangiramo ne samo talentovane učenike i studente i one koji su iz materijalno ugorženih porodica, već decu bez roditeljskog staranja, decu sa hroničnim bolestima, decu sa invaliditetom i brucoše.

Svetosavski konkurs „Budućnost Knjaževca“ biće raspisan sutra.


Taj konkurs će nam pomoći da izaberemo 30 najboljih studenata sa teritorije naše Opštine kojima ćemo na Svetog Savu uručiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 300 evra. Mi kao grad koji ima mali broj stanovnika ne smemo sebi da dozvolimo luksuz da one najbolje iz mladih generacija ne prepoznajemo, već moramo da ih vidimo i upoznamo, da im na ovaj način simbolično materijalno pomognemo. Jedva čekamo da vidimo koji su to najbolji među najboljima iz Knjaževca,” rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Djokić.

Na ovoj sednici usvojen je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Knjaževac za 2021. godinu, a većnici su se bavili i ostalim temama iz svog delokruga rada.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...