Home / Knjaževac / Knjaževac : Regionalna deponija u Timočkoj krajini gradiće se kroz javno-privatno partnerstvo

Knjaževac : Regionalna deponija u Timočkoj krajini gradiće se kroz javno-privatno partnerstvo

Projekat regionalne deponije Timočke krajine finansiraće se kroz javno-privatno partnerstvo, odlučeno je na sastanku predstavnika Grada Zaječara i opština Majdanpek, Kladovo, Bor, Negotin, Knjaževac i Boljevac, prenose Istočne vesti.

– Prvi korak u tom procesu će biti da nađemo stručnjake konsultante koji će voditi ceo taj proces pripremati projekat za komisiju za JPP sve do pripreme tendera na kome će se odabrati privatni operater – kaže Vladan Jeremić, direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije iz Zaječara.

On dodaje da će “da ne bi gubili vreme, ta dva procesa ići paralelno. RARIS će preuzeti obavezu da spremi sve nacrte tih daljih dokumenata koji će zajedno sa svim opštinama biti usaglašeni”.

 

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, kaže da ono što raduje predstavnike opština Zaječarskog i Borskog okruga je da će projekat izgradnje regionalne deponije omogućiti sistemsko odlaganje otpada.
– Naravno da će cena odlaganja otpada, odnosno cena koštanja prema našim građanima biti kriterijum na osnovu kojeg ćemo i izabrati privatne operatere kroz proces javno-privatnog partnerstva – objašnjava on.

Đokić dodaje da će se voditi računa o dve stvari – “o tehnologiji koja će biti najbezbednija, ekološki najsavremenija i najčistija, a sa druge strane to ne sme da previše finansijski opterećuje građane naših opština”.

Još uvek se ne može znati tačna vrednost ovog projekta, a idejni projekat koji je svojevremeno uradio Hidrozavod za deponiju sa kompostiranjem je predviđao cenu od 33 mil EUR.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...