Home / Bezbednost / Knjaževac : Prijavite se za Vatrogasca !!!

Knjaževac : Prijavite se za Vatrogasca !!!

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova širom Srbije. Među gradovima u kojima je raspisan konkurs su i Knjaževac, Zaječar, Bor, Kladovo, Majdanpek.

Za područje Vatrogasno – spsilačke čete u Zaječaru biće upisano 3 polaznika, a pravo učešća na konkurs imaju lica koja su državljani Srbije, da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, da nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da imaju završenu srednju školu, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“,  da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Pravo učešća imaju i lica koja poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nisu položila vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da ga polože u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasnospasilačkih jedinica.


Polaznicima je u toku osnovne obuke obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Konkurs je otvoren do 9. aprila ove godine.

Opširnije informacije o konkursu možete pronaći ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...