Home / 2021 / Knjaževac : Podelu novogodišnjih paketića mališanima u Minićevu

Knjaževac : Podelu novogodišnjih paketića mališanima u Minićevu

Centar za socijalni rad “dr Mihailo Stupar” u saradnji sa Opštinom Knjaževac inicirao je podelu novogodišnjih paketića mališanima uzrasta do 10 godina iz materijalno ugroženih porodica koje su na evidenciji Centra.
▫️Kako deca ne bi ostala uskraćena za ovakav jedan vid darivanja, paketići su stigli i na adresu škole u Minićevu.
▫️“Primarna ideja bila je podela paketića. Često se dešava da mališani iz materijalno ugroženih porodica ostanu uskraćeni za jedan ovakav vid darivanja. Mi smo to prepoznali i zajedno sa Opštinom Knjaževac pokrenuli jednu ovakvu akciju. Ova akcija biće proširena i na mališane koji pohađaju nastavu i u ruralnim sredinama do 4. razreda”, rekao je Aleksandar Stojanović, v.d. direktor Centra za socijalni rad “Dr Mihajlo Stupar” u Knjaževcu.
▫️Podeli paketića prisustvovao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić sa saradnicima koji je obišao i školu i najavio rekonstrukciju tog objekta.





▫️“Videli smo šta sve nedostaje ovde i već u toku zimskog raspusta ćemo početi da radimo na rekonstrukciji čitavog ovog objekta. Uradićemo sanitarne čvorove, podove u hodnicima, nabaviti trakaste zavese za sve učionice, okrečiti celokupnu školu, srediti fiskulturnu salu, urediti ulaz u dvorište… Ne smemo da dozvolimo da nam škole i u seoskim sredinama ne budu makar delimično sređene onako kao što su i škole u gradu,” rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...