Home / 2021 / Knjaževac : Održana 35. sednica Opštinskog veća

Knjaževac : Održana 35. sednica Opštinskog veća

Na juče održanoj 35. sednici Opštinskog veća verifikovan je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Knjaževac za 2021. godinu za period 01.01. do 30.06.2021. godine.

Razmatran je Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač opština Knjaževac za period 01.01. do 30.06.2021.godine, kao i Izveštaj o realizaciji Programa uređivanja građevinskog zemljišta opštine Knjaževac za 2020.godinu.

Takođe je razmatran Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Knjaževac za 2021.godinu, kao i Predlog rešenja o izmeni Rešenja o odobravanju Godišnjeg programa Sportskog saveza Knjaževca i Godišnjeg programa organizacija u oblasti sporta sa sedištem na teritoriji opštine Knjaževac.


Članovi Veća izglasali su Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Plan o izmenama i dopunama Plana javnih nabavki Opštinske uprave Knjaževac za 2021.godinu.

Većnici su usvojili zahteve za dodelu pomoći u građevinskom materijalu, za jednokratnu novčanu pomoć, za lečenje dece i Zahtev za novčanu pomoć nezaposlenoj majci trećeg deteta, sa predlozima Rešenja.
Opštinski većnici su usvojili Zahteve za naknadu štete od ujeda pasa lutalica.

Usvojen je i Zahtev Mesne zajednice Debelica za nabavku i ugradnju dubinske pumpe za vodu, a usvojen je i Zahtev Srpske Pravoslavne CO Knjaževac za izgranju zvonika kod crkve Svetog Oca Nikolaja u Vasilju.

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...