Home / 2021 / Knjaževac : Odabrani finalisti konkursa za nagradu „Timočka lira“ 2021

Knjaževac : Odabrani finalisti konkursa za nagradu „Timočka lira“ 2021

Radio Beograd 2 objavljuje imena finalista konkursa za izbor najboljeg mladog pesnika u Srbiji i dobitnika nagrade „Timočka lira“ na 60. Festivalu kulture mladih u Knjaževcu, prema odluci selektora Vase Pavkovića.

Odabrani pesnici će govoriti svoje stihove na finalnoj večeri 60. Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu, u nedelju 22. avgusta. Stručni žiri, koji će ove godine raditi u sastavu Stana Dinić Skočajić, Sonja Milovanović i Obren Ristić, nakon finalne večeri, proglasiće najboljeg pesnika, kojem će biti uručena nagrada „Timočka lira“ za 2021. godinu.

Ovogodišnji finalisti su:

1. Rade M. Šupić (2000) iz Lazarevca;

2. Jelena Spasić (2002) iz Beograda;

3. Emilija Đorđević (1999) iz Vranja;

4. Tamara Radević (1998) iz Subotice;

5. Olga Đurić (1992) iz Beograda;

6. Tijana Savatić (1994) iz Pančeva;

7. Anđela Đokić (1993) iz Beograda;

8. Slađana Bažalac (1991) iz Kraljeva;

9. Dušan Mihajlović (1992) iz Vranja;

10. Danilo Brakočević (1994) iz Beograda


Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, od 1994. godine je pokrovitelj večeri festivalske poezije na Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu, kao krune anonimnog književnog konkursa u kome učestvuju pesnici mlađi od 30 godina iz svih krajeva Srbije.

Najboljeg mladog pesnika i dobitnika nagrade „Timočka lira” naš program svake godine nagrađuje objavljivanjem prve knjige poezije. Pre finalne večeri, na ovogodišnjem festivalu kulture mladih, biće predstavljene zbirke Nekoliko ogromnih toplina Sare Stanojević i Spomen-park Ivana Marinkovića, dobitnika nagrade „Timočka lira“ 2019. i 2020. godine.Sadržaj je objavljen u okviru projekta “Prve vesti iz Knjaževca – The first news from Knjazevac”. Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...