Home / 2022 / Knjaževac : Mjuzikl „Veselo devojačko veče“

Knjaževac : Mjuzikl „Veselo devojačko veče“

Mjuzikl „Veselo devojačko veče“, u režiji Radeta Vukotića, biće izveden 28. februara u Domu  kulture u Knjaževcu. Početak predstave zakazan je za 20 časova.

Mjuzikl prati priču o pet najboljih drugarica iz detinjstva, koje se ponovo okupljaju na devojačkoj večeri u jednom karaoke klubu.

U mjuziklu igraju: Ivana Peters, Tijana Dapčević, Zorana Pavić, Maja Brukner i Jelena Đukić u alternaciji sa Svetlanom Sretenović.

Režiju i tekst potpisuje Rade Vukotić, dok je za muziku bio zadužen Dušan Alagić.

U drami punoj humora, kada se popije i otvori ženska duša, dolazi do zapleta, tuge i isprepletanih životnih priča o sreći, ljubavi, prijateljstvu i poverenju, nezadovoljstvu, neostvarenju…




Svaka od ovih žena ima svoju priču, a svaku priču prate poznati jugoslovenski hitovi od pop muzike, preko folka, pa sve do šlagera.

Publika će moći da čuje pesme kao što su „Andrea“, „Ti si mi sve na svetu“, „Šta će mi život bez tebe dragi“, „Apsolutno tvoj“ i „Kap veselja“.

Reditelj Rade Vukotić, na konferenciji za medije, rekao je da je inspiraciju za mjuzikl za žene pronašao u Hrvatskoj, u kojoj je veliki uspeh postigao mjuzikl „Menopauza“, ali kako nisu uspeli da dobiju autorska prava istraživao je i našao da je u Australiji napisano nešto slično.

„Uzeo sam jedan njihov događaj, jedno mesto, a ovo drugo sve dodao i napravio našu priču“, ističe Vukotić.

Pop pevačica Zorana Pavić nadovezala se na energiju koju je spominjao Rade Vukotić i rekla da je to „bomba od energije“, koja je, smatra, neophodna u vremenu „kad je toliko toga ograničeno, zabranjeno, gledaj levo, nemoj desno, gledaj pravo, smeš da uđeš, ne smeš i tako dalje“, kao i da je stanje sa pandemijom doprinelo da se ta energija još više ispolji nego ranije.

Da su se uželele ne samo scene, nego i interakcije sa publikom, odnosno energije koju publika daje, istakla je pevačica Tijana Dapčević.

Sve pevačice su rekle da su imale već iskustva u predstavama ili mjuziklima, dok je glumici Jeleni Đukić ovo prvo igranje u mjuziklu.

„Više je tu kod mene stvar neiskustva, možda muzičkog, zato su mi koleginice pomogle u tome i mislim da sam se snašla. One su tu da procene to, a one kao glumice sve su specificne i jako darovite. Scena je njima prirodno staniše. Mogu lako da se nađu i u ulozi glumice i u ulozi pevačice, jer prosto su harizmatične i talentovane“, objašnjava Đukić.

 

Ulaznice su u prodaji od 04.02.2022.godine


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...