Home / Knjaževac / Knjaževac : Mihajlović na Izbornoj skupštini NALED-a (Foto)

Knjaževac : Mihajlović na Izbornoj skupštini NALED-a (Foto)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović danas je prisustvovao Izbornoj skupštini NALED-a – XI veliko zasedanje privatnog, javnog i civilnog sektora.

Današnja Skupština  okupila je  članove i partnere Alijanse – privredne lidere, gradonačelnike, visoke predstavnike Vlade Srbije i Parlamenta, međunarodne zajednice i diplomatskog kora.

Ovom prilikom, NALED ćje predstavio  prioritetne pravce delovanja organizacije i proglasiti novi sastav Upravnog i Nadzornog odbora, koji će prema odluci 280 članova, u naredne četiri godine predvoditi reformske inicijative za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji.

Na današnjoj  svečanosti tradicionalno je upriličena dodela NALED-ove “Strele” – priznanja za doprinos radu i ciljevima organizacije.

U skladu sa Pravilnikom o izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora NALED-a, organizacije koje su punopravni članovi Alijanse u trajanju od najmanje dve godine, mogli su da kandiduju svog predstavnika do četvrtka 20. aprila 2017.

Skupština Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj izabrala je danas novi Upravni odbor koji će u naredne četiri godine predvoditi NALED i inicijative za unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti Srbije.

U novi UO imenovano je pet predstavnika privrede – Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja, Vojislav Genić, direktor za javni sektor za centralnu i istočnu Evropu SAP i Vladimir Novaković, generalni d irektor Apatinske pivare, tri predstavnika iz redova lokalnih samouprava – Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kao i Dragana Čukić, član UO ACES-a, kao predstavnik organizacija civilnog društva u članstvu NALED-a.



 

Skupština je takođe izabrala i novi sastav Nadzornog odbora u kojem će se naći direktor ljudskih resursa u kompaniji DIS Marija Gardžić, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, predsednica IO Uniqa osiguranja Gordana Bukumirić, direktor kompanije PWC Vladislav Cvetković i član IO ProCredit banke Igor Anić. – Članovi NALED-a danas su izabrali i da suzbijanje sive ekonomije bude prvi reformski prioritet naše organizacije, kao i reforma poreskog si stema i smanjenje parafiskalnih nameta, smanjenje birokratije, unapređenje uslova poslovanja na lokalu i razvoj e-uprave – izjavio je Goran Kovačević, predsednik Upravnog odbora NALED-a. U ceremonijalnom delu skupštine visokim zvanicama obratili su se potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković, šef kancelarije Svetske banke Toni Verejn, stalni predstavnik MMF-a Sebastijan Sosa, direktor EBRD-a u Srbiji Danijel Berg. – Nema resora u Vladi Srbije koji ne sarađuje s NALED-om. Kada govorimo o Ministarstvu građevinarstva, od elektronskih građevinskih dozvola do unapređenja pozicije Srbije na Doin g business listi nema posla koji ne radimo s NALED-om i za nas je to veoma važno ne samo zbog znanja i iskustva koje NALED ima već i zbog podrške jer smo tim i nastavićemo saradnju – istakla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Na skupu su kao ključni rezultati NALED-a u poslednjih godinu dana istaknuti uspešno uvođenje elektronskih građevinskih dozvola, doprinos skoku Srbije na 47. mesto Doing business liste Svetske banke, realizacija nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ u Godini borbe protiv sive ekonomije i unapređenje poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi kroz primenu programa Certifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u 70 samouprava u pet država regiona. Na ceremoniji su uručena priznanje „Strela“ NALED-a narodnom poslaniku Arpadu Fremondu, koji je u saradnji s NALED-om radio na razmeni primera dobre prakse s Hrvatskom i Mađarskom u uvođen ju vaučera za sezonske radnike i osnaživanju Uprave za agrarna plaćanja, kao i ambasadorki Australije Džuliji Fini koja je pomogla NALED-u i Etno mreži u očuvanju kulturne baštine Srbije i tradicionalnih rukotvorina poput pirotskog i staparskog ćilima. Priznanja za deceniju podrške ekonomskom razvoju Srbije kroz članstvo u NALED-u dodeljena su kompanijama CRH, Deloitte, ITM, Microsoft, Nimax i Telekom Srbija, gradovima Čačku, Kragujevcu, Loznici, Pirotu i Vršcu, opštinama Bor i Inđija i organizaciji Smart kolektiv, koje su od prvog dana u članstvu NALED-a

[FAG id=49358]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...