Home / 2021 / Knjaževac : Javni poziv za realizaciju stručne prakse u 2021. godini

Knjaževac : Javni poziv za realizaciju stručne prakse u 2021. godini

Opština Knjaževac i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su Javni poziv za realizaciju mere stručne prakse u 2021. godini. Ovaj Javni poziv se realizuje u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Knjaževac za 2021. godinu.

Kroz meru stručne prakse opština Knjaževac i Nacionalna služba finansira nezaposlena lica koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koje su stekla određenu vrstu i nivo kvalifikacija ili koja su se stručno osposobljavala kraće od vremena potrebnog za polaganje pripravničkog ili stručnog ispita. Finansiranje programa stručne prakse traje najduže 12 meseci.




Stručna praksa podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje – kvalifikacija, radi obavljanja pripravničkog staža. Stručna praksa se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 30.09.2021. godine. Informacije o programu mogu se dobiti na telefone Nacionalne službe 019/444-518, 731-228 i 734-375 ili putem sajta www.nsz.gov.rs




Sadržaj je objavljen u okviru projekta “Prve vesti iz Knjaževca – The first news from Knjazevac”. Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...