Home / Bezbednost / Knjaževac : Hapšenje zbog pronevere

Knjaževac : Hapšenje zbog pronevere

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su odgovorno lice Agencije za registraciju vozila „Nebe plus“ iz Knjaževca N.J. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je, zloupotrebivši službeni položaj, oštetio tri osiguravajuće kuće za više od milion i po dinara.

Postoje osnovi sumnje da je N.J. od oktobra 2015. do avgusta ove godine, prisvojio novac od prodatih polisa koje su referenti za prodaju polisa, protiv kojih je podneta krivična prijava u redovnom postupku, naplatili i predali mu.

Na taj način, kako se sumnja, osumnjičeni je oštetio tri osiguravajuće kuće.




Takođe, N.J. se tereti i da je na štetu pet fizičkih lica naplatio usluge osiguranja vozila koje nije izvršio, kao i da je zaposlio jednog radnika bez prijave na obavezno socijalno osiguranje, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.941.712 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela pronevera, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara i povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...