Home / Bezbednost / Knjaževac : Đokić podnosi tužbu protiv Sergeja Trifunovića zbog laži i neosnovanih optužbi (Video)

Knjaževac : Đokić podnosi tužbu protiv Sergeja Trifunovića zbog laži i neosnovanih optužbi (Video)

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić najavio je na današnjoj  konferenciji za medije da će, zbog iznetih tvrdnji na protestu „1 od 5 miliona“ u Knjaževcu, podneti tužbu protiv Sergeja Trifunovića, lidera Pokreta slobodnih građana.

”Sergej Trifunović došao je u grad u kome je besplatan javni prevoz još od 2015. godine za sve stanovnike, grad u kome su besplatne užine za sve đake, u kome je više od tri hiljade hektara raznih zasada podignuto subvencijama iz budžeta, u kome se svakoj nezaloslenoj majci koja rodi treće dete, isplaćuje po 4000 evra, grad u kome je besplatna pripremna nastava za upis na fakultete i u srednje škole za svu decu, grad koji nema ni dinara kreditnog zaduženja.

I u tom gradu gde su Knjaževčani očekivali da čuju njegov predlog kako da se živi bolje, kako da ojačamo poljoprivredu, kako da pomognemo ljudima na selu, kako da otvorimo neko novo radno mesto…umesto svega toga, čuli smo samo čitav niz najvulgarnijij uvreda i pretnji, koje nisu ništa novo. To je nešto karakteristično za politiku u kojoj su žene nazivane kurvama i fuksama, u kojoj se preti vešalima, ili nestajanjem u kanalizacijama.

Nije mi namera da uvredama odgovaram uverede, niti da u talogu nekulture, primitivizma, nepristojnosti i siledžistva pravim društvo Sergeju Trifunoviću, jer je on u tom talogu kao riba u vodi. Ali, kao predsednik Opštine, kao otac troje dece, kao sin već ostarelih roditelja, imam obavezu da odgovorim na teške, stravične optužbe da sam narko diler, kao što je on, imenom i prezimenom, rekao, koji je hapšen sa 170 grama kokaina.

Zbog ovakvih gnusnih optužbi, koje nemaju nikakve veze sa istinom, sledeće nedelje podneću tužbu protiv Sergeja Trifunovića i čekati da na sudu dokaže svoje argumente on, ili da ja dokažem da je on lažov. U prilog tome kakvim se izmišljotinama služe da bi na svojim mitinzima optuživali ljude, govore uverenja koja sam vam dostavio, a u kojima se vidi da nikada niti sam hapšen, niti osuđivan, niti se protiv mene vodi bilo kakav krivični postupak za bilo kakvo krivično delo, a kamoli za trgovinu narkoticima. Kroz sudski proces želim da, s jedne strane, zaštitim svoju čast i svoj ugled, a s druge, da demistifikujem kvazi demokratsku politiku, koju oslikavaju samo uvrede, najgnusnije laži, čiji je jedini program rušenje Aleksandra Vučića.

Gospodin Trifunović sinoć je citirao Tonija Montana, glavnog lika iz filma ”Lice s ožiljkom”. Možda je njemu Toni Montano blizak, ali meni i pristojnoj Srbiji likovi iz ovog filma daleko su mnogo svetlosnih godina. Jedino što me povezuje sa glavnim junakom filma je ovaj ožiljak, koji nosim od rođenja. Ako je hteo da na taj način uvredi mene i sve one koji imaju urođene deformitete, belege, ili invaliditete, mogu da mu kažem da nije uspeo. Uvrede od takvih osoba za normalan i pristojan svet su kompliment. Sav novac koji budem dobio iz ovog susdskog spora, ustupiću Fondaciji za povećanje nataliteta opštine Knjaževac. Iz te fondacije radimo jako mnogo dobrih stvari. Koristim priliku da najavim da ćemo početi sa isplatom đačkih stipendija za svako treće dete iz porodice, koje je redovni učenik osnovne i srednje škole”.2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...