Home / 2021 / Knjaževac : DEVETORO DECE SE USELILO U NOVE STANOVE! (Foto & Video)

Knjaževac : DEVETORO DECE SE USELILO U NOVE STANOVE! (Foto & Video)

Danas su u Knjaževcu socijalno-ugroženim porodicama uručeni ključevi od stanova. 

Opština Knjaževac, u sadanji sa Centrom za socijlni rad, a uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije, obezedila je danas stanove za tri knjaževačke porodice. Krov nad glavom dobilo je ukupno devetoro dece.

Ovom prilikom obezbeđena su tri stana u zgradama ,,Mladost 1“ i ,,Mladost 2“, koja su predata na korišćenje porodicama iz Knjaževca.Stanovi u koje je donator uložio oko 14.000 dolara dobili su: šestočlana porodica Antić iz Knjaževca, petočlano domaćinstvo Milojević iz Manjinca i četvoročlana porodica Mitić iz Slatine.

Ovim je priveden kraju projekat započet protekle godine i nastavljene aktivnosti na rešavanju stambenog pitanja ugroženih grupa stanovništva, kazao je, uručujući ključeve stanova, Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

”Mi smo sredstvima donatora potpuno rekonstruisali tri stambene jedinice, koje su dodeljene porodicama na korišćenje. Oni će ove stanove koristiti potpuno besplatno, a mi ćemo nastaviti da budemo aktivni na polju socijalnog stanovanja, kako bismo rešili stambena pitanja porodica iz društveno osetljivih grupa”, izjavio je Josifović.






Današnji događaj izraz je naše posebne osetljivosti za one kojima je pomoć neophodna, kazala je Snežana Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad.

”Ovaj projekat je konkretan rezultat kontinuirane saradnje Centra i lokalne samouprave i izraz naše posebne osetljivosti za one kojima je pomoć najpotrebnija,” rekla je Nikolić.

Stanovi se nalaze u mirnom kraju grada, u ulici Ilije Birčanina, a u njihovu adaptaciju donator je uložio 14000 dolara, dok se za priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu pobrinulo Javno komunalno preduzeće ”Standard”. Stambene jedinice smeštene su u zgradama koje je lokalna samouprava pre nekoliko godina kupila od Republičke direkcije za imovinu, upravo sa ciljem da pomogne u rešavanju stambenih problema društveno osetljivih grupa.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...