Home / 2021 / Ispovest sveštenstva zaječarskog i knjaževačkog namesništva (Foto)

Ispovest sveštenstva zaječarskog i knjaževačkog namesništva (Foto)

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion služio je u sredu 26.marta 2021. godine Liturgiju pređeosvećenih Darova u zaječarskom Sabornom hramu. Episkopu su sasluživali penzionisani sveštenik prota–stavrofor Petar Milinković, namesnik zaječarski protojerej Igor Ivković, paroh knjaževački protojerej Perica Božunović, starešina zaječarske Saborne crkve protonamesnik Zoran Golubović i đakon Uroš Pamučar, sekretar EUO Eparhije timočke.

Sveštenoslužiteljima zaječarskog i knjaževačkog namesništva, sabranim povodom ispovesti i bratskog sastanka, kao i vernom narodu, vladika Ilarion obratio se prigodnom besedom. Govoreći o molitvi Svetog Jefrema Sirina: „Gospode i Vladaru života moga, duh lenjosti, mrzovolje, vlastoljublja i praznoslovlja ne daj mi. Duh celomudrenosti, smirenoumlja, trpljenja i ljubavi, daruj meni, slugi Tvome. O, Gospode Care, daruj mi da sagledam svoje grehove, i da ne osuđujem brata svoga, jer si blagosloven u vekove vekova. Amin.“ – Episkop timočki je istakao – Ta molitva sadrži sve ono što je potrebno za nas da znamo i razumemo. Moja preporuka vama je da, naročito u ove dane svete Četrdesetnice, dan započinjete i završavate ovom molitvom u vašim domovima. Ova molitva zaista sadrži sve od slavljenja Boga i priznavanja svoje grešnosti i nedostojnosti, do vapaja Gospodu da nas On pomiluje i spasi.

Nakon svete Liturgije sveštenoslužitelji arhijerejskih namesništava zaječarskog i knjaževačkog pristupili su ispovesti a potom je u sali Crkvene opštine održan bratski sastanak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...