Home / 2020 / IPARD Mera 7 – produžen rok za prijave do 30. oktobra 2020. godine

IPARD Mera 7 – produžen rok za prijave do 30. oktobra 2020. godine


Po informacijama iz Uprave za agrarna plaćanja, za Meru 7 koja obuhvata i ruralni turizam vlada veliko interesovanje, te je rok za podnošenje zahteva za podsticaje iz Mera 7 IPARD programa produžen je do 30. oktobra.

Za podsticaje iz Mera 7 IPARD programa koje se, pored ostalog, odnose i na razvoj ruralnog turizma vlada veliko interesovanje, kažu u Upravi za agrarna plaćanja. Zbog toga, kao i zbog aktuelne epidemiološke situacije, rok za podnošenje zahteva produžen je do 30. oktobra.

Na ovim konkursima mogu konkurisati fizička lica, preduzetnici i pravna lica za unapređenje svoje postojeće turističke ponude, a mogu konkurisati i oni koji još uvek nisu u turizmu, kako bi započeli obavljanje delatnosti turizma u ruralnim područjima Srbije.

Obaveza korisnika IPARD podsticija su da imaju kategorisan objekat za smeštaj na kraju investicije, ili više objekata, ukupnog kapaciteta do 30 ležajeva.







Visina IPARD subvencija odnosno donacija za turizam iznosi 65 odsto.

Minimalni iznos povraćaja sredstava je 5.000, a maksimalni 300.000 EUR;

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom smeštajnih i ugostiteljskih objekata, kupovina nove mehanizacije i opreme vezano za predmetnu investiciju, uređenje pejzaža i unutrašnje putne mreže, razvoj turističkih rekreativnih aktivnosti, kao i opreme za obnovljive izvore energije.

Više informacija na internet stranici IPARD programa na sledećoj adresi :

https://ipard.co.rs/index.php/ipard-mera-7-lat



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...