Home / Knjaževac / I Knjaževac u ” ritmu Evrope” (Video)

I Knjaževac u ” ritmu Evrope” (Video)

Danas je kabinetu predsednika opštine Knjaževac potpisan Ugovor o saradnji sa predstavnicima delegacije „Srbija u ritmu Evrope“. Sporazum su potpisali predsednik opštine Milan Đokić i Igor Karadarević, izvršni direktor programa „Srbija u ritmu Evrope“.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se od 2008. godine, a namenjena je talentovanoj deci uzrasta od 12 do 20 godina. Gledaoci će moći da prate takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” na kome će se pojaviti i deca opštine Knjaževac, a po odluci organizatora, na ovogodišnjem takmičenju predstavljaće Kraljevinu Norvešku.

Audiciije počinju nakon praznika, a pripreme će sa profesionalcima trajati šest meseci. Deca će pevati na jezicima evropskih zemalja. ”Deca Srbije sa ambasadorima Evrope, Australije i Izraela i svojim predsednicima opština, nastupaju, spremaju se šest meseci u svojim opštinama. Ekipa, koja radi za ”Tvoje lice zvuči poznato”, pravi vokalne probe sa decom u Srbiji i sprema ih da nastupe uživo u programu.

Deca pevaju na jezicima Evrope, pevaju za te zemlje i svoje gradove. Ljudi iz ambasada dolaze i pomažu im u izgovoru. Deca grada pobednika putuju u zemlju koju predstavljaju”, kazao je Igor Kadarević, direktor Programa ”Srbija u ritmu Evrope”. ”Ovo je jedan krajnje lep i koristan projekat, koji se potpuno uklapa u naše tendencije da budemo family friendly opština, opština koja pruža podršku deci i mladima, porodicama…, rekao je predsednik Opštine Milan Đokić. Dvoipočasovni program uživo iz Vranja, koje je kao prošlogodišnji pobednik, ove godine domaćin finala, prenosiće Prva televizija, kao i brojne tv kuće u regionu i jugoistočnoj Evropi. Takmičenje ”Srbija u ritmu Evrope” osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade RS i Akcionim planom za mlade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...