Home / Humanost / Humani Knjaževčani : Odrekli se dela plate da bi Luka (8) mogao na lečenje

Humani Knjaževčani : Odrekli se dela plate da bi Luka (8) mogao na lečenje

pomoc-luki

Zaposleni u fabrici “Falc east” Knjaževac  u novoj 2017 godini odrekli su se dela svojih mesečnih zarada u pojedinačnom iznosu od 1.000,00 dinara u svrhu lečenja mladog sugrađanina  Luke Tasića, osmogodišnjem dečaku, koji boluje od cerebralne paralize i naophodna mu je hitna operacija u Americi.

Ova firma ima 1.300 zaposlenih koji uglavnom primaju minimalnu zaradu kao i večina radnika u obućarstvu.

Sličan gest došao je i iz lokalne samouprave u Knjaževcu koja je  planirana budžetska sredstva u iznosu od milion dinara za organizaciju dočeka Nove godine 2017. na Gradskom trgu  preusmerila za lečenje u inostranstvu žitelja te lokalne zajednice.

“Sredstva će u odnosu na ukupna potrebna za operacije u inostranstvu biti podeljena Luki Tasiću, osmogodišnjem dečaku, koji boluje od cerebralne paralize i naophodna mu je hitna operacija u Americi i Davoru Milutinoviću, našem sugrađaninu, koji boluje od primarno progresivnog oblika multiple skleroze i potrebno mu je lečenje u Ukrajini”

Od 2004. godine, kada je Kompanija Falc East Srbija kupila knjaževačku ”Ledu”, te fabrrike ”Toza” u Zrenjaninu i ”Fruška gora ” u Rumi, u procese modernizacije tehnologije proizvodnje uloženo je blizu pet miliona evra. Danas, u pogonima Falc East Srbija radi više od 1300 radnika. Oni godišnje proizvedu 1.200.000 pari cipela za decu i odrasle. Naša kompanija dobar je primer kako je moguće posustalu obućarsku industriju staviti na zdrave noge.
Proizvodni program u Knjaževcu odvija se u savremenim halama, ukupne površine oko 20 hiljada kvadrata. Hale su opremljene najsavremenijim sistemom za grejanje, ventilacijom i klimatizacijom, što omogućava povoljne uslove za obavljanje svih poslova.

U proizvodnim pogonima Falc East d.o.o. Knjaževac odvija se kompletan proizvodni proces – od sirovine do gotove cipele: modeliranje, krojenje, šivenje, montaža, kontrola i pakovanje.

Falc East d.o.o. Knjaževac ima i organizovanu proizvodnju noževa za krojenje, proizvodnju đonova, kapni i alata od aluminijuma.

Pored proizvodnog pogona, Falc East d.o.o. Knjaževac ima, u krugu fabrike, izuzetno popularan maloprodajni objekat, u kome se modernom obućom snabdevaju mnogi knjaževački mališani i deca iz cele Srbije.

U Kompaniji Falc East d.o.o. Knjaževac proizvede se svake godine oko milion pari obuće za decu i odrasle. Gotovo celokupna proizvodnja izvozi se na tržišta Amerike, Evropske unije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine i Indije.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...