Home / 2020 / 8 medalja za Knjaževčane

8 medalja za Knjaževčane

Četiri zlatna, tri srebrna i jedno bronzano odličje – učinak je takmičara PLBBSK Knjaževac na državnom prvenstvu u pauerliftingu održanom u Knjaževcu.

U subotu i nedelju (19. i 20. septembra) Pauerlifting savez Srbije i Pauerlifting i bodi bilding sportski klub „Knjaževac“ organizovali su Državno prvenstvo u Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom) powerliftingu. Učestvovala su 74 takmičara (46 u muškoj i 28 u ženskoj konkurnciji), kao i 4 takmičara sa invaliditetom, iz 22 kluba.


 

Pauerlifting i bodi bilding sportski klub „Knjaževac“ nastupio je sa podmlađenom ekipom, debitovali su Aleksandar Živković, Ivana Živković, Jovan Milosavljević i Tina Savić.
Klub je ostvario izvanredne rezultate, nastupilo je jedanaeset takmičara (šest u ženskoj i pet u muškoj konkurenciji), osvojeno je ukupno 8 medalja, od čega su četiri zlatne, tri srebrne, jedna bronzana, jedan pehara za ukupni plasman i jedno četvrto mesto, a to je po kategorijama izgledalo ovako:

Aleksandar Živković osvojio je srebrnu medalju u disciplini “Classic Powerlifting” u kategoriji juniora do 93 kg. sa podignutih 465 kg.
Aleksandra Stanković osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji juniorki (uzrasta od 19-23 godina) do 52 kg. sa podignutih 230 kg. u totalu.
Ivana Živković osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji juniorki (uzrasta od 19-23 godina) do 84 kg. sa podignutih 200 kg. u totalu.
Jovan Milosavljević zauzeo je četvrto mesto u disciplini “Classic Powerlifting” u kategoriji juniora do 83 kg. sa podignutih 447.5 kg.
Marija Rakić osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji Veteranki M1(uzrasta od 40 do 49 godina) do 72 kg. sa podignutih 227.5 kg. u totalu. Marija je takođe osvojila pehar kao najjača takmičarka u kategoriji veteranki u ukupnom plasmanu.
Milica Mladenović osvojila je bronzanu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji seniorki do 63 kg. sa podignutih 235 kg. u totalu.
Tijana Trifunović osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji subjuniorki (uzrasta od 14-18 godina) do 52 kg. sa podignutih 185 kg. u totalu.
Tina Savić osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji subjuniorki (uzrasta od 14-18 godina) do 57 kg. sa podignutih 175 kg. u totalu.
Srđan Ristić osvojio je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji Veterana M1 (uzrasta od 40 do 49 godina) do 83 kg. sa podignutih 92.5 kg.
Aleksandar Radisavljević nastupio je u disciplini „Equipped Pauerlifting“, ali je kao i Saša Tošić koji je nastupio u disciplini „Bench press za osobe sa invaliditetom“ nažalost ovoga puta ostao bez plasmana.

Nastup knjaževačkih takmičara na državnom prvenstvu pomogli su lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...