Home / Majdanpek / Tuca FUDBALERA i NAVIJACA u Majdampeku

Tuca FUDBALERA i NAVIJACA u Majdampeku

Težak incident u okolini Majdanpeka

Zaradio posekotine: Miloš Stanojević - Treneru polomljeni zubi: Dejan Pavlović

Bor – Fudbaleri Slatine iz istoimenog sela kod Bora optužili su kolege iz FK Majdanpek da su ih zajedno sa navijačima brutalno pretukli. Oni tvrde da su navijači i igrači FK Majdanpek pred utakmicu Slatine protiv Radničkog u Klokočevcu kod Majdanpeka razvalili vrata svlačionice i počeli da ih tuku i gađaju pivskim flašama. Treneru Slatine su polomljena dva zuba, jedan od igrača završio je sa potresom mozga, drugi sa


hematomima na glavi, a većina ima ogrebotine i modrice. Na licu trenera Slatine Dejana Pavlovića jasno se vide tragovi nasilja. Njemu je jedan od huligana polomio dva zuba. – Ušao sam sa momcima u svlačionicu pola sata pre utakmice kako bismo se presvukli i dogovorili taktiku. Bilo nam je sumnjivo da nas nije dočekao niko od domaćina, nije bilo redara, a ni policije. U jednom trenutku desetak huligana iz Majdanpeka u društvu fudbalera iz tog grada razvalili su vrata svlačionice i počeli da nas šutiraju, udaraju pesnicama i gađaju flašama. Neko je polomio pivske boce i naneo ubode nekolicini igrača – kaže Pavlović. Prvotimac Slatine Ivan Mrašić je od udarca flašom dobio blaži potres mozga, Ivan Mladenović prošao je sa hematomima na glavi i zadobio više ogrebotina, a Aleksandar Maletić i Milan Dimitrijević od srče imaju ožiljke na leđima. Slične povrede zadobili su i fudbaleri Nenad Merdžić i Miloš Stanojević. Da će doći do sukoba pretpostavljalo se već nekoliko nedelja kada je postalo jasno da će FK Majdanpek ostati na drugom mestu na tabeli, a da će se u viši rang plasirati Slatina. – Videli smo da je pre naše utakmice stigao autobus sa navijačima i fudbalerima Majdanpeka koji su se vraćali sa gostovanja. Bili su pijani, nosili su flaše sa pivom i dobacivali nam. Iako ranijim pretnjama nismo pridavali značaj, ipak smo pre utakmice obavestili policiju u Boru. Međutim, policija je iz Majdanpeka došla tek sat vremena nakon incidenta – kaže Pavlović. U policiji saznajemo da su protiv više navijača i fudbalera iz Majdanpeka podnete krivične prijave, a disciplinska komisija je čak sedmorici fudbalera odredila doživotnu suspenziju. – U zakazano vreme za početak utakmice gostujući igrači pojavili su se krvavi, izgrebani, sa polomljenim zubima i okrvavljenim nosevima, tako da sam procenio da nema uslova za odigravanje utakmice iz bezbednosnih razloga, budući da nije bilo policije – kaže Miodrag Milić, glavni sudija ovog meča. Dragan Karamančić, delegat utakmice, kaže da incident nije video, a da su policajci stigli kada je utakmica trebalo da počne i od svih uzeli izjave. Vukomir Perić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Bora, kaže da je takmičarska komisija utvrdila da FK Radnički nije odgovoran za incident i najavio kazne za napadače. Goran Antić, predsednik FK Majdanpek, kaže da klub nije vodio navijače na svoju utakmicu, a pogotovo ne u Klokočevac. On je rekao da vinovnici moraju biti najoštrije kažnjeni, klub je osudio incident i naveo da ukoliko se utvrdi da je neko od njihovih igrača učestvovao u tuči, oni neće više imati mesta u klubu.

S. Trifunović – S. vukašinović

О књизи ће овом приликом говорити приређивач мр Дејан Крстић, а испред издавача Народне библиотеке «Његош» Владана Стојадиновић и Завичајног музеја Књажевац Милена Милошевић Мицић.