Home / Knjaževac / Uredjenje gradjevinskog zemljišta i subvencije u pčelarstvu glavne su teme nedavno održane sednice Opštinskog veća

Uredjenje gradjevinskog zemljišta i subvencije u pčelarstvu glavne su teme nedavno održane sednice Opštinskog veća

 

Šta se radilo i gradilo u 2018. godini i kakvi poslovi su u toku razgovaralo se na nedavno održanoj sednici Opštinskog veća. Jedna od tema bila je i raspodela sredstsva nakon konkursa za subvencije u pčelarstvu.

Svi poslovi na uređenju građevinskog zemljišta su završeni onako kako su i predviđeni programom, kazao je na sednici Opštinskog veća Mladen Radosavljević, direktor Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Iz 2018. u ovu godinu prenešeni su dogradnja vrtića i uređenje staze u ulici Đure Đakovića, koje kasni zbog imovinsko – pravnih odnosa.

”Sve ostalo što smo planirali je i urađeno, a trenutno se readi kanalizacija u Trgovištu, uređuje se plato u Gurgusovačkoj kuli, počela je izgradnja igrališta u OŠ ”Dubrava”, ovih dana kreću radovi i u ”Vuku”….Počeli su radovi na izgradnji brane. Ponovili smo javnu nabavku za izgradnju vodovoda u Štitarcu i Krenti,” kazao je Radosavljević.

Na sednci je usvojena i odluka o raspodeli sredstava nakon konkursa za subvencije u pčelarstvu za povećanje broja pčelinjih društava. Za te namene u budžetskom fondu za razvoj poljoprivrede izdvojeno je preko šest miliona dinara, kazao je Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine.

”Odlućili smo da više pomognemo ljude koji imaju manje košnica. Ko je imao 20 košnica, dobio je pomoć za uvećanje pčelinjih društava za još 12. Oni sa 21 – 50 košnica, dobili su pomoć za 10, a oni od 51 do 80 za osam košnica. Oni koji poseduju do 100 košnica dobili su po 4 košnice. Za pčelasrstvo je izdvojeno 6.615.000 dinara”.

Većnici su usvojili plan zaštite od požara za zgradu opštine, novi pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Biblioteci, te nekoliko zahteva građana za naknadu štete od ujeda pasa lutalica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...