Home / Knjaževac / Knjaževac : Novi literarni konkurs Bibi Slikovčice

Knjaževac : Novi literarni konkurs Bibi Slikovčice

Narodna biblioteka ”Njegoš” i Bibi Slikovčica raspisali su literarni konkurs za najbolja književna ostvarenja učenika osnovnih škola.Tema ovogodišnjeg konkursa je ”Pismo veterinaru ”, inspirisana istoimenim naslovom pesme Branka Stevanovića, čijem stvaralaštvu je i posvećena Manifestacija “Čarobne police Bibi Slikovčice” 2018.

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici osnovnih škola opštine Knjaževac. Mogu učestvovati  autori u četiri kategorije:
poezija za učenike od II do IV razreda,
poezija za učenike od V do VIII razreda,
kratka proza za učenike od II do IV razreda i
kratka proza za učenike od V do VIII razreda.Jedan autor dostavlja jednu pesmu ili jedan kratki prozni tekst (ne duži od 20 redova).
Radovi se dostavljaju pod šifrom, a rešenje šifre (ime i prezime autora, naziv škole i odeljenje) dostavlja se u posebnoj, zatvorenoj koverti. Na koverti obavezno naznačiti za koju od četiri kategorije se konkuriše.
Radovi se dostavljaju do 15. septembra 2018 , lično ili na adresu: Narodna biblioteka „Njegoš“, Branka Radičevića 1, 19350 Knjaževac.

Autori najuspelijih radova iz sve četiri kategorije steći će pravo i imaće čast da budu polaznici radionica kreativnog pisanja, da se druže sa majstorom poezije i proze – Brankom Stevanovićem, i da njihovi radovi u novembru 2018. budu štampani u Bibinoj čarobnoj knjizi.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu i fejsbuk stranici Biblioteke najkasnije 20. septembra 2018.  godine, a izabrani učesnici biće naknadno obavešteni o mestu i terminima kreativnih radionica.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...