Home / Doma kulture Knjaževac / ,,Tradicijom u Evropu” ovog vikenda u Knjaževcu

,,Tradicijom u Evropu” ovog vikenda u Knjaževcu

 

 

XIV  susreti etno udruženja i asocijacija Srbije održavaju se u Knjaževcu u subotu, 30. novembra i nedelju, 1. decembra.

Udruženje za negovanje tradicije ”Izvor”, uz podršku Opštine Knjaževac i Turističke organizacije opštine Knjaževac, organizuje 30. novembra i 1. decembra 2019.  međunarodnu turističko – tradicionalnu manifestaciju „Tradicijom u Evropu“

Manifestacija će ove godine biti organizovana po 14. put i ima za cilj promociju turističke ponude opštine Knjaževac, kao i očuvanje nasleđa i duhovne vrednosti naše opštine i regiona i očuvanje nacionalnog identiteta Srbije.

Učesnici ovogodišnje manifestacije su predstavnici više gradova iz Srbije, Republike Bugarske, Mađarske i Rumunije, etno udruženja, etno mreže, zanatske i umetničke radionice, predstavnici seoskog turizma, proizvođači zdrave hrane, proizvođači vina i rakija, proizvođači sireva i proizvoda od mleka, predstavnici nacionalne turističke organizacije, predstavnici lokalne samouprave i kulturni radnici iz više opština, predstavnici turističkih organizacija i kulturnih centara.

U okviru Manifestacije biće održan i kulturno-umetnički program sa renomiranim izvođačima i modnom revijom pod nazivom „Zaveštanje za budućnost“. Kao i prethodnih godina, biće održano takmičenje u izradi obrednih peškira i obrednih hlebova.

Drugog dana manifestacije učesnici i gosti biće u prilici da pogledaju scenski prikaz “Knjaževac od A do Š” koji su pripremili učenici i nastavnici Osnovne škole Dimitrije Todorović Kaplar, a za goste iz drugih gradova, predstavnike turističkih agencija i novinare biće organizovan obilazak Zavičajnog muzeja i stalne postavke dvopređnih čarapa, kao i obilazak salona građanske postavke iz XIX i XX veka udruženja „Izvor“.

Susreti etno udruženja i asocijacija Srbije počinju u subotu u 9 časova otvaranjem sajma, a zvanično otvarranje manifestacije je tačno u podne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...