Home / Doma kulture Knjaževac / Peti po redu PRKOS u Knjaževcu!

Peti po redu PRKOS u Knjaževcu!

 

 

Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta održava se u Knjaževcu od 26. do 30. avgusta.

U Knjaževcu se tokom naredne sedmice održava Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta. Peti po redu PRKOS i ovog avgusta okupiće u Knjaževcu mlade pozorišne umetnike iz svih krajeva Srbije. Selektor festivala, Vladimir Putnik, teatrolog i reditelj, za ovogodišnji PRKOS odabrao je predstave koje izvode ansambli iz Boljevca, Zrenjanina, Lebana i Beograda.

Prvog dana manifestacije, u ponedeljak, 26. avgusta, publici će se predstaviti Kulturno-umetničko društvo „Sladaković“ iz Boljevaca predstavom „Kovači“. U utorak je na programu komad „Indigo“ Pozorišne radionice „Cekom“ iz Zrenjanina. Sreda, 28. avgust, rezervisana je za nastup Amaterskog pozorišta „Gimnazijalac“ iz Lebana i predstavu „Mrtvo more za početnike“. U četvrtak će publika moći da uživa u komadu „Neki to vole vruće“ Teatra S iz Beograda, a poslednjeg dana ove pozorišne smotre, u petak, 30. avgusta, na programu je glumačko-plesni spektakl „Prljavi ples“ Teatra 011 iz Beograda. Sve predstave igraju se na velikoj sceni Doma kulture od 20 časova.

Prošle godine titulu najbolje predstave na PRKOS-u osvojila je predstava „Sve je u redu“ mladih glumaca iz Lebana. Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta održava se u Knjaževcu pod pokroviteljstvom Skupštine opštine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...