Home / Doma kulture Knjaževac / ,,Mali ljudi, veliki glumci” pred knjaževačkom publikom od 2. do 4. decembra

,,Mali ljudi, veliki glumci” pred knjaževačkom publikom od 2. do 4. decembra

 

 

U okviru Prvog festivala posvećenog dečjem pozorišnom stvaralaštvu publika će, od ponedeljka do srede, biti u prilici da pogleda tri pozorišne predstave.

U organizaciji Doma kulture, početkom decembra održava se Prvi festival „Mali ljudi, veliki glumci“. Posle sprovedenog konkursa za dečje pozorišne predstave izabrani su najbolji autori, mladi glumci i pozorišni komadi koje će publika moći da pogleda od ponedeljka, 2. do srede 4. decembra.

Prvog dana Festivala publika će moći da pogleda predstavu „U čarobnoj zemlji snova“ koja predstavlja adaptaciju Alise u zemlji čuda Luisa Kerola, u režiji Danijele Tomić i u izvođenju učenika Osnovne škole Kaplar.

U utorak, 3. decembra, učenici Osnovne škole Vuk Karadžić izvešće predstavu „Ko je smestio vuku“. Reč je o adaptaciji priče o Crvenkapi, a autorke predstave su Nela Mitić i Anica Gajić.

Predstava „Slovo iz Tršića“ na programu je u sredu, 5. decembra, nastupaju takođe učenici škole Vuk Karadžić, a autorka teksta i predstave je Emanuela Miletić.

Sve predstave igraju se na velikoj sceni Doma kulture, početak je tačno u podne, a ulaz je besplatan. Najbolja predstava po odluci stručnog žirija biće nagrađena putovanjem u Beograd i posetom nekom od poznatih dečijih pozorišta.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...