Home / Svrljig / Milija Miletić sa ministrom Šarčevićem o razvoju školstva u Svrljigu

Milija Miletić sa ministrom Šarčevićem o razvoju školstva u Svrljigu

 

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se protekle nedelje u Beogradu sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u školstvu na teritoriji svrljiške opštine. 

Na sastanku u Beogradu prisustvovali su direktor Srednje škole u Svrljigu Bojan Petrović i sekretar škole Nataša Ivković.

Poslanik Miletić upoznao je bliže minstra Šarčevića sa merama koje preduzima Opština Svrljig kada je u pitanju finansiranje učenika, razvoj školstva itd.

Opština finansira učenike prve i druge godine srednje škole sa po 5000 dinara mesečno, takođe, finansiraju se i putni troškovi učenicima, kaže Miletić i dodaje da je cilj ovih izdvajanja iz budžetda da deca ostanu u Svrljig i da škola ne ostane bez đaka.

Ministar je izrazio zadovoljstvo za sve aktivnosti Opštine koje su vezane za razvoj školstva, ali je i obećao da će Ministarstvo pratiti rad Opštine i da će dodatno pomoći Svrljig i decu u Srljigu.

POMOĆ AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA  

Početkom predstojeće nedelje očekuje se da krenu radovi na rekonstrukciji zgrade Srednje škole u Svrljigu. Po rečima narodnog poslanika Milije Miletića, škola dobija novi izgled i spolja i unutra, a sve zahvaljujući dobroj saradnji Opštine sa Ambasadom Sjedinjenih američkih država u Srbiji.

  • Stavovi izneti u podržavanom medijskom projektu “Svrljig info 2019” nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva –

foto: M.M. /S:I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

 Radovi na održavanju kolovoza – Na putu Knjaževac – Svrljig –

PREMA poslenjim informacijama Puteva Srbije ovog  jutra nema većih gužvi ni zadržavanja ...