Home / Knjaževac / U Knjaževcu održan Mali festival brazilske kulture (Foto & Video)

U Knjaževcu održan Mali festival brazilske kulture (Foto & Video)

U okviru projekta ”Delimo planetu sa…” omladinski klub InterCOOLt iz Knjaževca organizovao je mali festival brazilske kulture.

Brojni posetioci u prostoru Doma kulture u Knjaževcu mogli su da probaju neke od specijaliteta kuhinje ove daleke zemlje, čuju zvuke muzike i nauče šta je to brazilska džiu džica.

Razbijanje predrasuda i stereotipa, informisanje o pripadnicima drugih kultura, osnovni su ciljevi projekta ”Delimo planetu sa…” koji sa uspehom već nekoliko godina realizuje Omladinski klub InterCOOLt.

”Ovo je četvrti po redu mini festival u okviru projekta ”Delimo planetu sa…”. Cilj nam je da kroz predstavjanje neke od kultura sveta utičemo na suzbijanje predrasuda i stereotipa, koje postoje prema pripadnicima drugih kultura, ali i da naučimo nešto novo”, kazala je Milica Milićević iz Omladinskog kluba.

Mladi su ove godine posetiocima pružili priliku da saznaju ponešto o dalekom Brazilu, uživaju u muzici ove daleke zemlje, nauče osnovne tehnike brazilske džiu džice. Najviše interesovanja izazvali su štandovi sa hranom.

Projekat ”Delimo planetu sa Brazilom” realizovan je uz podršku Centra lokalne demokratije u okviru programa ”Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”, koji finansira Evropska unija. Volonteri Omladinskog kluba imali su podršku i od Škole lepih umetnosti ”Atelje” i sporstog kluba Lutador.

U nastavku teksta možete videti fotografije i video prilog sa festivala.






Link do Video priloga

[FAG id=50305]




x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...