Home / Knjaževac / Stručna praksa u Knjaževcu

Stručna praksa u Knjaževcu

U Knjaževcu je počelo sprovođenje programa stručne prakse za nezaposlene sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom, u skladu sa javnim pozivom koji je lokalna samouprava objavila u saradnji sa Filijalom Zaječar NSZ 14. juna.

Za realizaciju ovog program izdvojeno je ukupno 7 miliona dinara, pri čemu opština i NSZ učestvuju u finansiranju sa jednakim iznosima.

„Iako ovaj program neće biti u mogućnosti da svim zainteresovanima trajno ponudi profesionalne angažmane, pružiće šansu nezaposlenima koji nemaju iskustva u struci da postanu konkurentniji na tržištu rada. Zahvaljujući izdvojenim sredstvima za ovaj program, smatramo da će većina onih koji nemaju iskustva u struci, a nalaze se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, moći da u narednom periodu obave stručnu praksu“, istakao je predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić i podsetio da, u skladu sa uslovima javnog poziva, kada je u pitanju javni sektor stručna praksa može da se obavi u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, dok se za ostale oblasti radni angažman mora potražiti u privatnim firmama. Takođe, važno je istaći da polaznici stručne prakse nisu bili ograničeni godinama starosti, čime je pružena dodatna podrška nezaposlenima da se uključe u svet rada.




„Pozivamo i naše privrednike da bez ikakvih troškova dođu do mladih, kvalitetnih, kvalifikovanih saradnika, sa punom nadom da će neki od njih sutra ostati i u stalnom radnom odnosu“, istakao je Đokić.

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava izdvojenih za ovu namenu, a najkasnije do 30.11.2017. godine.

Po podacima Filijale Zaječar NSZ, trenutno se na evidenciji nezaposlenih u opštini Knjaževac nalaze 3.133 osobe, od kojih sa srednjom stručnom spremom 1.689, sa V i VI stepenom 162 i sa VII stepenom 210 osoba, saopštila je NSZ.




x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...