Home / Festival kulture mladih Srbije / Knjaževac : 56. Festival kulture mladih Srbije – otvaranje (Foto & Video)

Knjaževac : 56. Festival kulture mladih Srbije – otvaranje (Foto & Video)

Sinoć je u Knjaževcu otvoren 56. Festival kulture mladih Srbije čije održavanje su pored opštine Knjaževac, podržali Ministrastvo kulture, Vlada Švajcarske i Evropska unija kroz program Evropski progres. Tako je ovaj festival postao deo kampanje „Evropa, to si ti“.

Velikim vatrometom označen je početak knjaževačkih festivalskih dana.

Zahvaljući Festivalu, Knjaževac je svakog leta kulturni centar Srbije, kazao je otvarajući 56. Festival kulture mladih predsednik opštine Milan Đokić. Đokić je izrazio uverenje da će generacije mladih imati ovaj festival u svojim planovima, razvijati ga i unapređivati.

”Sa ponosom ističemo da nema umetnika, kulturnog stvaraoca, koji se nije makar u jednom trenutku tangirao sa našim festivalom, ma iz kog kraja Srbije dolazio. Generacije Knjaževčana protkale su ovaj festival svojom energijom, kreativnošću, znanjem, talentom. Generacije Knjaževčana nose knjaževački festivl u srcu i u sećanjima, ali sam siguran da će i generacije mladih imati ovaj festival u svojim planovima i svojim ambicijama, da će ga razvijati i unapređivati,” poručio je predsednik Đokić.

Svečanost otvaranja Festivala bila je u znaku klasične muzike. Ne bilo koje, već one koju interpretiraju dvojica mladih, vrhunskih umetnika, violinista Dušan Panajotović i pijanista Miloš Veljković. Iako nastupaju na velikim domaćim i evropskim scenama, obojica kažu da je čast svirati u rodnom gradu.

 

Budućnost Festivala, ali i umetnosti uopšte pripada talentovanoj deci iz hora ”Čarolija”, te akordeonistima Lazaru Jončiću, Veljku i Đorđu Živkoviću, čiji nastupi su posebno dirnuli publiku.

-Večeras će na Gurgusovačkoj kuli biti održan koncert grupe Parni valjak, a kao predgrupa sviraće niški bend Kolege. Nešto ranije ispred Doma kulture nastupiće Škola folklora Kolo.




[FAG id=49739]




x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...