Home / Ekonomija / U Zajecaru zakazani protesti – Gazde i radnici protiv vlasti

U Zajecaru zakazani protesti – Gazde i radnici protiv vlasti

ZAJEČAR – Kako je najavljeno iz Regionalne privredne komore Zaječar, na dan grada 10. maja privrednici Zaječara organizovaće veliki protest na kome se očekuje prisustvo više od 1.000 radnika. U znak protesta zbog velikih nadoknada za gradsko građevinsko zemljište, koje je prošle nedelje izglasala Gradska skupština, privrednici i njihovi radnici će se okupiti na svim mestima gde je predviđeno obeležavanje dana grada – od kasnoantičkog lokaliteta Feliks Romulijana kod Gamzigradske banje, do novog mosta na Crnom timoku.

Na protestu će se naći svi veliki privrednici, kao i 300 malih preduzetnika sa svojim zaposlenima, a učešće su najavili i članovi Saveza samostalnog sindikata, Sindikata nezavisnost, kao i privrednici Bora i Knjaževca. Protestom će rukovoditi Organizacioni odbor koji je juče formiran, na čelu sa Draganom Cvetkovićem, direktorom zaječarske Fabrike kablova. Budući da privrednici već mesec dana nisu uspeli da stupe u kontakt sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, pokušaće da mu na dan grada i protesta uruče pismo. Da podsetimo, nadoknade za gradsko građevinsko zemljište koje je izglasala Gradska skupština mere se milionima, i kako kažu privrednici, zbog ovoga će mnogi morati da zatvore svoja preduzeća ili da ih presele u druge gradove, ali i da otpuste veliki broj radnika. Izvor “Kurir”


—————————————————

Besplatan doručak za sirotinju

ZAJEČAR – Na Dan grada 10. maj, za kada je zakazan veliki protest privrednika, preduzetnika i njihovih radnika, Ugostiteljsko-turističko preduzeće „Srbija-Tis“, koje je takođe pogođeno velikim taksama za gradsko građevinsko zemljište, zbog čega je i organizovan protest, podeliće korisnicima narodne kuhinje u restoranu hotela od osam do 10 sati 300 besplatnih doručaka. – Odlučili smo da najsiromašnijima u našem gradu poklonimo jednodnevnu taksu koju naša dva preduzeća plaćaju za gradsko građevinsko zemljište. Istovremeno pozivamo sve privrednike i preduzetnike da se pridruže ovoj akciji – rekla je Snežana Mitrović, direktor UTP „Srbija-Tis“. Ona dodaje da do protesta ne bi došlo da je gradonačelnik Boško Ničić imao sluha za probleme privrednika. – Međutim, on nas putem medija vređa i priča kako na ovaj način hoće da uzme zemljište od nas nesposobnih i dodeli ga onima koji će znati da rade i plaćaju takse – rekla je Mitrovićeva.

Izvor “Kurir

———————————————————————————————–

Ničić od grba do kontejnera

Zaječarski odbornici, sedeći na narandžastim i plavim stolicama skupštinske sale, odlučili su da zastava i novi grb, na kojima takođe dominiraju narandžasta i plava, postanu zvanični simboli grada.

Glasanju je prethodila žestoka rasprava sa opozicijom iz DSS-a i LDP-a, koji su, tvrdeći da ove boje predstavljaju pokret „Živim za Krajinu – Boško Ničić“, kazali da su simboli u funkciji Ničićeve politike. Najpre je digao glas Dejan Zdravković iz LDP-a pitajući sa govornice zašto je čak i izlazeće sunce na grbu narandžasto, kada se zna da je žuto. Ničić je replikom objasnio da se prethodnik ne razume u meteorologiju. – U zavisnosti od vremenskih prilika, izlazeće sunce može biti i narandžasto! – rekao je Ničić. Jovan Penčić, odbornik DSS-a, naglasio je da je ceo grad ofarban u boje Ničićevog pokreta. – Ceo grad je narandžasto-plav, počev od stolica u sali Skupštine, zidova u zgradi opštine, tribina na Popovoj plaži, kontejnera, pa do službene garderobe radnika koji naplaćuju parking. Treba da mašemo zastavom grada koja predstavlja boje Ničićevog pokreta. Ovo je presedan u državi po kojem ćemo biti zapamćeni – kazao je Jovan Penčić, odbornik Demokratske stranke srbije. Gradonačelnik Boško je opet replicirao direktno se obraćajući prethodnom govorniku. – To što nekome narandžasta boja smeta, ja mu se zaista izvinjavam. Vama ne smetaju boje, vama, Penčiću, smetam ja! I šta je trebalo, da na grb stavimo bele zečeve jer naziv Zaječar asocira na njih! – sve je razjasnio gradonačelnik. U izjavi koju nam je Ničić dao jasno je rekao da boje njegovog pokreta nisu narandžasta i plava, već samo narandžasta. Da se on pitao, kaže, na zastavi bi preovladavala narandžasta. – Simbole grada izabrao je stručni žiri, bez mog učešća – kazao nam je Ničić.

S. B. “Alo”


One comment

  1. Pa zaječar je slika Srbije u malom nego što su Zaječarci hrabri pa su rekli šta misle o ovj korumpiranoj vlasti mna vreme a ostatak Srbije ćuti i trpi. I sluša laži svakodnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...