Home / Konkursi / Knjaževac: Subvencije ostvarilo 139 pčelara

Knjaževac: Subvencije ostvarilo 139 pčelara

 

 

Ugovore sa opštinom o subvencijama za povećanje broja košnica juče je potpisalo 139 gazdinstava; ukupna vrednost podsticaja 6,5 miliona dinara.

Juče su u Domu kuture potpisani ugovori sa korisnicima subvencija za povećanje broja pčelinjih društava. Pravo na subvencije iz opštinskog budžeta za razvoj poljoprivrede ostvarilo je ukupno 139 gazdinstava, a za ove namene izdvojeno je ukupno 6 i po miliona dinara.

„Trudili smo se da na što pravedniji način podelimo novac, tako što smo najveći iznos dodelili onim pčelarima sa najmanje košnica, računajući da je početak najteži i da početnicima treba pomoći kako bi stigli do broja od bar 20 košnica čime se stiče pravo na državne subvencije“, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine.

U osmišljavanju i realizaciji ovih konkursa lokalna samouprava odlično sarađuje sa Udruženjem pčelara „Lipa“. „Nijednu od mera ne kreiramo sami i zaista je zadovoljstvo sarađivati sa vašim udruženjem. I naredne godine nastavićemo da subvencionišemo pčelare, kao i sve ostale proizvođače u oblasti poljoprivrede. Pozivam vas da pratite sve konkurse, kako lokalne tako i one Ministarstva poljoprivrede, a svu neophodnu pomoć u vezi procedrura ili potrebne dokumentacije možete dobiti u Agenciji za razvoj“, dodao je predsednik Đokić.

Jučerašje potpisivanje ugovora sa pčelarima bila je  prilika za promociju kredita Komercijalne banke u oblasti poljoprivrede, kao i za poziv pčelarima da u nedelju dođu na svečanost povodom slave Svetog Prokopija i obeležavanja 30 godina Timomeda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...