Home / Knjaževac / REMI u Knjaževcu „ODLOŽIO“ TITULU

REMI u Knjaževcu „ODLOŽIO“ TITULU

U velikom derbiju Zone istok Timočanin i Timok remizirali su 2:2.
Uoči poslednjeg kola Knjaževčani su zadržali dva boda prednosti na vodećoj poziciji na tabeli, a za osvajanje titule i plasman u Srpsku ligu neophodna im je pobeda protiv Bukovika u Ražnju.

Derbi prvenstva fudalske Zone istok između Timočanina i Timoka završen je nerešenim rezultatom 2:2. Utakmica je odigrana juče na gradskom stadionu u Knjaževcu u izvanrednom ambijentu, pred prepunim tribinama. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali je nastavak bio izuzetno uzbudljiv. Timočanin je do prednosti došao u 58. minutu spektakularnim pogotkom Miloša Kocića, ali je Timok, golom Todorovića u 65. minutu, izjednačio. Novu prednost domaćinu doneo je Dejan Novčić na odličnu asistenciju Ace Manića u 70. minutu, a konačnih 2:2 postavio je Rošević u 81. minutu.


Trener Timočanina Goran Đukić izjavio je posle utakmice da je zadovoljan nastupom svojih igrača, ali da smatra da je, na osnovu kretanja rezultata i dešavanja na terenu, Timočanin zaslužio sva tri boda. „Iako smo dva puta imali prednost, mlada ekipa Timoka pokazala je da ima kvalitet i uspevala je da se vrati u utakmicu. Ono što nije bilo na uobičajenom nivou su prekidi, koje smo danas prilično loše branili, a tokom sezone smo gotovo 50 golova postigli upravo iz prekida. Želim da zahvalim navijačima što su došli u velikom broju i pružili nam maksimalnu podršku sa tribina“, rekao je Đukić.

Podela bodova u derbiju znači da se odluka o šampionu lige i putniku u viši rang odlaže za naredni vikend i poslednje kolo. Timočanin je zadržao dva boda prednosti u odnosu na Timok koji će naredne nedelje sasvim sigurno osvojiti sva tri boda na domaćem terenu protiv Svrljiga. U takvoj situaciji, s obzirom da su Zaječarci bolji u međusobnom skoru, Timočaninu ne bi bio dovoljan bod na gostovanju u Ražnju, već je  za sigurno osvajanje titule neophodna  pobeda protiv Bukovika.

Rezultati 29. kola: Timočanin – Timok 2:2, Hajduk Veljko – Kablovi 3:1,, Malošište – Majdanpek 3:0, Naša krila 1936 – Moravica 3:2, Svrljig – Đerdap 6:0, Rudar Alpos – Bukovik 1:3, Brodoremont – OFK Slatina, 4:2i BSK – Orljane 0:5.

Sve utakmice poslednjeg, 30. kola, igraju se u isto vreme, u nedelju od 17,30 sati, a sastaju se: Timok 1919 – Svrljig, Bukovik – Timočanin, Kablovi – Brodoremont, Majdanpek – BSK, Orljane – Hajduk Veljko, OFK Slatina – Rudar Alpos, Đerdap – Naša krila 1936, Moravica Malošište.

Tabel pred poslednje, 30. kolo: 1) Timočanin 70, 2) Timok 68, 3) Hajduk Veljko 64, 4) Moravica 46, 5) Svrljig (-1) 41, 6) Brodoremont 41, 7) Orljane 40, 8) Kablovi 40 , 9) Naša krila 1936 38, 10) OFK Slatina 37, 11) Bukovik 37, 12) Majdanpek 37, 13) Đerdap 36, 14) Malošište 35, 15) BSK (-1) 22, 16) Rudar Alpos 9.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...