Home / Knjaževac / Virtuelni okrugli sto u Knjaževcu

Virtuelni okrugli sto u Knjaževcu

 

Posredstvom ZOOM miting platforme Centar lokalne demokratije  organizuje virtuelni okrugli sto o pregovaračkom poglavlju 20.

Centar lokalne demokratije LDA organizuje u petak, sedmog avgusta, od 11 do 12,30 časova virtuelni orugli sto posvećen pregovaračkom poglavlju 20 – Preduzetništvo i industrijska politika. Virtuelni okrugli sto će biti održan posredstvom ZOOM meeting platforme.

U kontekstu nadolazeće ekonomske krize, izazvane pandemijom COVID-19, ovo će biti prilika za razmenu informacija o dobrim lokalnim praksama podsticanja razvoja privrede i preduzetništva, trenutnom stanju i ključnim izazovima lokalnog ekonomskog razvoja. Fokus će biti na dobrim primerima  iz opštine Knjaževac i jugoistočne Srbije.

 

O poglavlju 20 govoriće Sanja Filipović, koordinatorka Radne grupe NKEU za poglavlje 20. O podsticajnim merama lokalne samouprave za razvoj ekonomije na lokalnom nivou govoriće Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine Knjaževac, a o lokalnom civilnom sektoru kao podršci lokalnom ekonomskom razvoju i razvoju preduzetništva, Snežana Pavković, direktorka Timočkog kluba i Vladan Radovanović iz Udruženjea privrednika opštine Knjaževac. Ključne nalaze istraživanja ”Lokalni privredni monitor” predstaviće Stanka Parać Damjanović, direktorka Centra lokalne demokratije, Subotica.





Moderatorka će biti Bojana Lanc iz Regionalne razvojne agencije Srem.

Učešće u virtuelnom okruglom stolu je jednostavno. Par minuta pre termina (petak, 11 časova) zainteresovani mogu da se pridruže putem linka: https://us02web.zoom.us/j/83043833045?pwd=dnViVVoxcWpacTgxWkpDYXJqMVFkQT09

Virtuelni okrugli sto organizuje se u okviru projekta „Lokalni privredni monitor” koji je podržan kroz program malih grantova projekta “Pripremi se za učešće – P2P” koji sprovode Centar za evropske politike CEP, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj – NALED i nezavisni medijski portal – European Western Balkans, a finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...