Home / 2020 / Knjaževac : PRESUDU OTKAZALA NOVA BEBA

Knjaževac : PRESUDU OTKAZALA NOVA BEBA

GLAVNI pretres protiv  DĐ. (35) i njegove bivše vanbračne supruge M J. (30), čija je tromesečna beba Maša 12. februara 2018. preminula od gladi, odložen je u sredu u Osnovnom sudu u Knjaževcu, jer se prvooptužena – ponovo porodila

– Na osnovu dokaza koje smo dobili, M J. se nedavno porodila i zato nije bila u mogućnosti da prisustvuje suđenju – rečeno nam je u Osnovnom sudu u Knjaževcu. – Zato je i doneta odluka da se iznošenje završne reči i, najverovatnije, izricanje prvostepene presude, odloži za oktobar.

Kako saznajemo, Milica J. je u međuvremenu napustila D Đ. i preudala se za drugog čoveka. Nezvanično, promenila je i mesto boravka, ali se redovno odazivala na suđenja. Slučaj koji je šokirao Srbiju, desio se krajem februara 2018. godine. Otac i majka, koji su tada imali i trogodišnju ćerku i dvogodišnjeg sina, terete se za krivična dela napuštanje, zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica.




U prvom trenutku, mislilo se da je beba preminula od hladnoće, ali je obdukcijom ustanovljeno da je preminula od gladi. Kako nam je kazala Snežana Nikolić, direktorka knjaževačkog Centra za socijalni rad, ćerka i sin vanbračnih supružnika su oduzeti od roditelja i smešteni su u hraniteljsku porodicu. Vanbračnim supružnicima, ako se oglase krivim, preti kazna do osam godina zatvora.

Roditelji su, kobnog dana, tromesečnu bebu doveli kod doktora u knjaževački Dom zdravlja, jer “nije htela da jede”. Lekari su odmah ustanovili da je dete preminulo. Deda i baba po ocu su prihvatili da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad.

IZGLADNjIVAN I DEČAK U KRAJINI

Roditelji su, kobnog dana, tromesečnu bebu doveli kod doktora u knjaževački Dom zdravlja, jer “nije htela da jede”. Lekari su odmah ustanovili da je dete preminulo. Deda i baba po ocu su prihvatili da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad.

 




izvor https://www.novosti.rs/

2 comments

  1. Prvo dete je zanemarila i ne plaća izdržavanje, dvoje dece je smestila u hranitelsku porodicu i ne obilazi ih, četvrto dete je preminulo posle zlostavljanja i pored sveha toga je napravila je još jednu bebu! Ona nije slučaj samo za sudstvo i socijalno, već i za psihijatra.




  2. Ona je monstrum i to je blaga reč! Majka joj se razbolela i preminula pre 9 meseci, na sahranu joj nije došla, čak ni porodicu nije kontaktirala od tada. Prvo dete je zanemarila i ostavila kod brata koji se bori za starateljstvo nad njim. Dvoje dece joj je oduzeto i jedna tromesečna beba preminula zbog zanemarivanja. I sad vidim da se ponovo porodila! Ima li kraja ovoj katastrofi? Kako je socijalna služba reagovala na sve ove činjenice i šta će sudstvo uraditi ne znam ali jadna deca!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...