Home / 2020 / Udar groma odložio gostovanje knjaževačkih fudbalera u Jagodini

Udar groma odložio gostovanje knjaževačkih fudbalera u Jagodini

Trener Jagodine sinoć teško povređen od udara groma, tako da su, za danas planirane utakmice mladih fudbalera Jagodine i Timočanina, odložene.

Lekari Urgentne službe Opšte bolnice u Jagodini bore se za život fudbalskog trenera S.P. (31) koji je teško povređen od udara groma večeras oko 18.40 na pomoćnom terenu FK Jagodina.





Pioniri i petlići Timočanina, iako je bilo planirano, neće danas gostovati u Jagodini. Sinoć se na treningu jagodinskih mladih fudbalera dogodila teška nesereća kada je trener S.P. (31) doživeo udar groma.

Prema pisanju portala centralmedia.rs iz Jagodine, u trenutku udara groma na terenu se nalazilo oko 20-oro dece, trener je teško povređen i posle ukazane prve pomoći, prebačen je u jagodinsku Opštu bolnicu gde se lekari bore za njegov život.

“Posle udara munje počela je histerija, deca su bežala ka roditeljima, dvojica zdravstvenih radnika pružili su prvu pomoć treneru koji je nepomično ležao na terenu. Mislim da su uspeli da povrate trenera iz nesvesti, a zatim je došla hitna pomoć”, ispričali su roditelji dece.

Teško povređeni trener je, posle pružanja prve pomoći, prevezen u Opštu bolnicu i, po rečima načelnika urgentne službe Opšte bolnice Vladimira Nedeljkovića u toku je borba za njegov život.

“Pacijent je na aparatima za disanje, maksimalno radimo sve što je do nas”, rekao je Nedeljković.

Osim mladog fudbalskog stručnjaka, niko drugi od prisutnih na treningu nije povređen.

Mladi knjaževački fudbaleri tako su neplanirano danas ostali kod kuće, a utakmice 2. kola I lige RIS-a između pionira i petlića Jagodine i Timočanina igraće se u naknadno određenom terminu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...