Home / Fudbal / Sportski savez Knjaževac obeležava 25 godina rada (Video)

Sportski savez Knjaževac obeležava 25 godina rada (Video)

 

Sportski savez Knjaževac obeležava 25 godina uspešnog rada.Tom prilikom se 24.maja 2019 godine na Platou Doma kulture održava Festivalu sporta. U nastavku sledi koncert grupe KAL.

Pozivamo Knjazevcane da zajedno proslavimo 25 godina Sportskog Saveza Knjazevca i zajedno podrzimo nase mlade sportiste na njihovom Festivalu sporta. U nastavku grupa KAL

Manifestacija počinje od 18 časova tradicionalnim Festivalom sporta i to prezentacijom mlađih kategorija sportskih klubova iz Knjaževca.

Od 16 časova se na gradskom stadionu održava finale kupa opštine Knjaževac.U finalu se takmiče Sd Midžor Kalna i SD Omladinac Grezna.

Na kraju dana na platou Doma kulture nastupa grupa KAL.

KAL je urbani romski bend iz predgrađa Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock’n”Roma i to svakako najbolje oslikava..

Grupa “Kal”, koja se predstavlja kao urbani romski bend iz predgrađa Beograda, dobro je poznat kako kod nas tako i u inostranstvu.

Bili su vredni i uradili četiri nove numere. Prva koju su predstavili publici je elektro-sving “Kiss me please”, za koju je urađen i zanimljiv spot. Radi se o tehnici stop-motion (stop-moušn), odnosno kadar-po-kadar ili stop-animacija (engl. Frame-by-frame). To je tehnika animacije koja se koristi kako bi određeni objekat izgledao kao da se sâm kreće. Između svakog snimljenog kadra, objekat se pomera po malo, što stvara iluziju pokreta kada se serija kadrova prikaže kao jedna celina. Za spot je bio zadužen Bruno Lovrenčić.

Inače, grupa “Kal” već pola godine ima novog člana – pevačicu Aleksandru Veljković. Kako je rekao lider benda Dragan Ristić, ona je unela novu, drugačiju energiju u “Kal”.
– Bila sam na početku zbunjena, ali dobro sam se snašla. “Kal” je poznat kao grupa koja kombinuje romsku muziku sa rokenrolom, džezom, i ima mnogo improvizacije.

Ovaj urbani romski bend kreirao je sopstveni muzički stil, koji su zapadni kritičari nazvali Rock’n’Roma. Svirali su na brojinim festivalima poput Roskildea u Danskoj; Fuzion Festival u Berlinu; Pepsi Sziget Festival u Budimpešti; Exit u Novom Sadu…
Bend je osnovan 2006, a članovi su: Dragan Ristić (gitara, glavni vokal); Bojan Vasić (violina); Marko Ćurčić (bas); Dušan Gnjidić (bubnjevi); Aleksandra Veljković (vokal); i Rade Arsenović (harmonika).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...