Home / Knjaževac / „S Tamarom u akciji” u Knjaževcu

„S Tamarom u akciji” u Knjaževcu

U  četvrtoj TV sezoni serijala „S Tamarom u akciji“, autorka i njen tim pomagaće žiteljima istočne Srbije.Tamara je sa svojom ekipom nedavno posetila okolinu Knjaževca gde Srdjan Dimitrijević sa svoja tri sina, koje je napustila majka, živi u kući bez kupatila. Podovi su bili u izuzetno lošem stanju, vlaga i hladnoća u kući – nesnosna, zbog nepostojanja oluka i fasade. Istražite lepote Knjaževca i velikodušnost meštana i ovog petka od 21h na RTS1 ne propustite S Tamarom u akciji“.

Srđan Dimitrijević ima 37 godina, samohrani je otac trojice sinova: Nemanje (13), Milana (11) i Veljka (8). Supruga ga je napustila pre 4 godine, nakon 10 godina braka, tako što je nenajavljeno otišla kod rođaka u Bosnu i nikada se nije vratila, niti se javljala. Srđan radi u fabrici obuće za 25000 dinara i nadniči kad god može. Vodi računa o sinovima, kuva, vodi brigu o domaćinstvu. Sinovima nedostaje majka, ali samo najmlađi to pokazuje. Deca su izuzetno lepo vaspitana i imaju divno društvo. Žive u kući koju je kupio Srđan, jer su svi odrasli u dedovini kod sela Babin Zub na Staroj planini. Kuća se nalazi u selu Gornje Zuniče nadomak Knjaževca. Kuća ima problem sa kanalizacijom, pa kupatilo ne može da se koristi. Nema ni vode u kuhinji. Podovi su bili u izuzetno lošem stanju, vlaga i hladnoća u kući –nesnosna, zbog nepostojanja oluka i fasade.

Tamarina ekipa majstora je naravno i u ovoj epizodi u roku od pet dana, zahvaljujući velikoj pomoći lokalne samouprave iz Knjaževca, uspela da reši sve probleme Dimitrijevića.




Gradski vodovod je iskopao novu septičku jamu, urađeni su oluci kao i deo krova koji je bio problematičan. Svu suvu gradnju, u unutrašjosti kuće, rešavali su Tamarini majstori u toku nedelje. Jedna od najvećih arhitektonskih promena zahvaljujući kolegijalnosti i solidarnosti velikog broja radnika uspela je da obraduje tri dečaka i njihovog oca.
U epizodi je Tamara stigla da poseti i njihovu osnovnu školu u Knjaževu koja se gradi i uređuje na predivan način, zbog izuzetnog direktora škole koji prvi oblači radno odelo jer mu je bitno da deca uživaju na časovima. Prelepu okolinu Knjaževca, šarmantno selo Donja Kamenica, Bigarske vodopade, arheo-etno park, Nemanja, Milan i Veljko videli su prvi put i uživali zajedno sa Tamarom.
Neke stvari sigurni smo će i gledaoci prvi put videti, u petak 15-tog decembra u 21č, na Prvom program Javnog medijskog servisa, kada je na program 11-ta epizoda emisije “S Tamarom u akciji”.





izvor http://stamaromuakciji.rs

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...