Home / 2021 / Pronađen knjaževčanin koji je juče nestao na Staroj planini!

Pronađen knjaževčanin koji je juče nestao na Staroj planini!

Pronađen momak koji je juče NESTAO na Staroj planini!
Cele noći za njim su tragali spasioci GSS, spasilačka ekipa Sektora za vanredne situacije, zaposleni u ski centru

Uroš D. (23) iz Knjaževca, koji je juče posle 15 sati nestao na Staroj planini, pronađen je živ rano jutros sa pirotske strane planine, potvrdili su u Policijskoj upravi u Zaječaru.

Cele noći za njim su tragali spasioci GSS, spasilačka ekipa Sektora za vanredne situacije, zaposleni u ski centru.

Rano jutros spasilačke ekipe pronašle su dvadeset dvogodišnjeg Uroša Dragićevića iz Knjaževca. kojii je juče nestao na skijalištu Babin zub. Mladić nije životno ugrožen, komunikativan je i nakon evakuacije o njemu će brinuti lekarske ekipe.

Nakon pronalaska skija, prateći tragove pored reke, spasilačke ekipe Uroša su našle, kako se i pretpostavljalo, sa pirotske strane Stare planine.

Opsežna akcija traženja i spašavanja u kojoj su učestvovali policija, vatrogasci, Gorska služba spasavanja, ski instruktori, volonteri, trajala je čitavu noć i rano jutrosi mladi knjaževački skijaš je pronađen živ.

Kako je kasno sinoć javio portal Timočka reč, Uroš se juče sa drugaricom skijao na stazi Babin zub i nakon 15:00 časova, kada su se posle vožnje gondolom odvojili jedan od drugog, više nije pojavio. Sa prvim mrakom počela je višečasovna potraga koja je imala srećan kraj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovali su potrazi za mladim skijašem i, u saradnji sa drugim službama, intenzivnom i višesatnom pretragom terena pomogli da se ona uspešno završi.
Mladić je pronađen živ i bez vidljivih povreda , jutros oko 4.45 sati, u blizini sela Zaskovci i odmah je prebačen u Zdravstveni centar Knjaževac.
U pretragu terena odmah su uključeni policajci iz Policijske uprave u Zaječaru i Pirotu, granična policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i Gorska služba spasavanja, zaposleni u preduzeću ”Skijališta Srbije” i meštani tog područja.
Pretragu strmog i nepristupačnog terena usporavali su i otežavali sneg i veoma gusta magla, koja je tokom noći prekrivala veći deo Stare planine.
U ranim jutarnjim satima, kada se magla dovoljno povukla i vidljivost bila na zadovoljavajućem nivou i zahvaljujući dobroj organizaciji, koordinaciji i upornosti svih koji su bili uključeni u potragu, ali i tehničkoj opremljenosti u vidu motornih sanki i dronova, primećeni su tragovi nestalog mladića, te je on ubrzo i pronađen.
Izvor-foto GSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...