Home / 2021 / Knjaževac : Počela imunizacija zdravstvenih radnika i vakcinacija u staračkim domovima

Knjaževac : Počela imunizacija zdravstvenih radnika i vakcinacija u staračkim domovima

U Knjaževcu je u toku  vakcinacija korisnika i zaposlenih u staračkim domovima, a 12. januara počela je i  imunizacija zdravstvenih radnika.
 Vakcinacija se trenutno sprovodi Fajzerovom vakcinom, a isporuka ruske vakcine Sputnik V očekuje se do kraja januara.
Vakcinacija je započeta prema prvoj fazi, odnosno prioritetima, što podrazumeva vakcinaciju medicinskih radnika u zdravstvenim ustanovama i starih osoba u domovima, kao i zaposlenih u njima.
Jako je bitno da se otpočne vakcinacija na vreme zbog druge doze iste vakcine koju je potrebno primiti kako bi se imunitet stvorio u što kraćem roku i time nas sačuvao od ove zaraze, navode u Zdravstvenom centru.
Vakcine će pristizati u određenom broju i u narednim nedeljama, tako da će svi koji budu ili već jesu iskazali želju da se zaštite i vakcinišu, primiti vakcinu.
Zdravstveni centar obavestiće blagovremeno o vremenu i mestu početka vakcinacije za građane.
Inače, kako saznajemo iz Zdravstvenog centra u Knjaževcu, u kovid ambulantama i dalje se svakodnevno obavi preko 100 pregleda.




Odlukom državnog vrha, Vlade Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja, prvi put je dostupna mogućnost odabira vakcine kojom će se građani vakcinisati.
Prijavljivanje se obavlja preko portala eUprava, a vakcina je besplatna za sve. Nakon pokretanja usluge vakcinacije, popunjava se formular gde je potrebno navesti ime i prezime, jedinstveni matični broj, adresu elektronske pošte i broj telefona, kao i lokaciju (grad, opštinu) na kojoj građani žele da prime vakcinu.
Posle popunjavanja formulara, na imejl adresu i broj telefona građanima stiže obaveštenje da su “uspešno iskazali interesovanje za vakcinisanje protiv COVID-a 19”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...