Home / 2020 / Predstavljanje IPARD programa, Mera 7 – Ruralni turizam u Svrjigu

Predstavljanje IPARD programa, Mera 7 – Ruralni turizam u Svrjigu

U petak, 21. avgusta 2020. godine, u 10 časova, u sali Opštine Svrljig, biće predstavljena 7. Mera IPARD programa, kojom je predviđena pomoć za razvoj ruralnog turizma.

Na predavanju koje organizuje Regionalna razvojna agencija „Jug“ u saradnji sa Centrom za turizam, kulturu i sport i Opštinom Svrljig, biće detaljno predstavljeni svi elementi programa, uslovi, rokovi, ograničenja, potrebna dokumentacija, procedure, kao i način kontrole sprovođenja celokupnog procesa.

Podrška kroz Meru 7 namenjena je pre svega fizičkim licima – nosiocima ili članovima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u ruralnim područjima, ali i preduzetnicima, pravnim licima, koja su osnovana, rade ili svoju investiciju realizuju u ruralnim područjima.

IPARD podsticaji utvrđuju se u procentualnom iznosu do 65 % vrednosti prihvatljivih troškova investicije, umanjenih za iznos poreza na dodatu vrednost.

Korisnik IPARD podsticaja može da ostvari pravo na iste u iznosu od najmanje 5.000, a najviše 300.000 evra po zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost investicije.

Zbog trenutne situacije broj učesnika je ograničen pa je neophodno da se svi zainteresovani prijave na e-mail Centra za turizam, kulturu i sport: kcsvrljig@yahoo.com
———–
“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Svrljig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...