Home / 2022 / Podnošenje zahteva za podsticaje po košnici pčela od 15. aprila

Podnošenje zahteva za podsticaje po košnici pčela od 15. aprila


Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje od 800 dinara po košnici pčela počinje 15. aprila i trajaće sve do 31. maja 2022. godine.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela.
To u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici pčela, dok oni koji imaju preko 1000 košnica i podnose zahtev za ostvarivanje prava na ovaj podsticaj, neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1000 košnica pčela.

Zahtev se može podneti na propisanom Obrascu – Zahtev za podsticaje po košnici pčela koji je sastavni deo Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela. Zahtevi s podnose preporučenom poštom od 15. aprila 2022. godine na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Mole se korisnici podsticaja po košnici pčela da svoje zahteve ne podnose pre navedenog roka. Ukoliko se zahtev upućuje poštom, potrebno je da se isti ne šalje pre petka, 15. aprila 2022. godine, kada počinje rok za podnošnje zahteva. Svaki preuranjen i neblagovremen zahtev, kao i svaki naredni zahtev istog podnosioca u tekućoj godini, Uprava će odbaciti bez razmatranja.

PSSS Poljoservis Knjaževac stoji poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganju prilikom slanja zahteva Upravi za agrarns plaćanja.
Izvor: PSSS Poljoservis Knjaževac, Dragan Kolčić, stručni saradnik za agroekonomiju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...