Home / 2021 / Knjaževac : Plan imunizacije bez zakazivanja

Knjaževac : Plan imunizacije bez zakazivanja

Korona

Građani u istočnoj Srbiji, na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok“, danas i narednih dana mogu slobodno, bez zakazivanja, da se vakcinišu jednom od četiri tipa vakcina (Sinopharm, Pfizer, Sputnik V i Astrazeneca).

U Domu zdravlja u Knjaževcu , od 27. do 30. jula, vakcinacija će se vršiti Sinofarm i Fajzer vakcinama od 7 do 14 časova. Imunizacija se, kao i prethodnih dana obavlja u ordinaciji broj tri na spratu.
Neophodno je poneti ličnu kartu.
Inače, poslednih dana u Knjaževcu nije bilo potvrđenih slučajeva korona virusa kod građana.
DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB, raste broj novozaraženih
 Krizni štab za borbu protiv infekcije kovida-19 zaseda danas od 16.00 sati, a glavna tema ove sednice odnosiće se na porast broja zaraženih.



Iako je prvobitno planirano da Krizni štab zaseda 1. avgusta zbog treće doze vakcine, datum je pomeren, a na današnjem sastanku će prvenstveno biti analizirana situacija o porastu broja zaraženih. Takođe, govoriće se i o buster dozi cepiva. Prema pisanju medija, nema konkretnih mera, ali će najverovatnije biti govora o tome šta je moguće pooštriti ako brojke nastave da rastu. Juče je u Srbiji bilo još 290 novozaraženih što je najviša brojka zabeležena još od kraja maja, dok u Zaječaru već nekoliko dana nema novoobolelih od korona virusa.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...