Home / 2021 / MUP : Sankcionisali više od 600 vozača autobusa i oko 6 800 vozača kamiona

MUP : Sankcionisali više od 600 vozača autobusa i oko 6 800 vozača kamiona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 19. do 25. jula ove godine, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa, sankcionisali su 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona.

Kad je reč o kontroli teretnih vozila, 1.974 vozača sankcionisana su zbog prekoračenja vremena upravlјanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, dok je njih 938 kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Iz MUP-a su naveli da je zbog tehničke neispravnosti iz saobraćajaisklјučeno 414 teretnih vozila, dok je 45 vozača kamiona isklјučeno zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

–  Najviše vozača teretnih vozila sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Nišu – 1.087, Policijske uprave u Subotici – 559, a Policijske uprave u Šapcu – 499, naveli su iz MUP-a Srbije.




Tokom kontrole, skoro trećina vozača autobusa, odnosno njih blizu 200, procesuirana je zbog prekoračenja vremena upravlјanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, 97 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja isklјučeno 17 autobusa.

–  Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu – 182, Policijske uprave u Šapcu – 79, a Policijske uprave u Subotici – 65, naveli su iz MUP-a Srbije.

Međunarodna akcija je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope ROADPOL.




radioluna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...